Google+

In manastiri sunt preoti homosexuali, o spun unii calugari

In manastiri sunt preoti homosexuali, o spun unii calugari
Embed:

In manastirile moldovenesti sunt mai multe cazuri de homosexualism. Despre aceasta au declarat unii calugari, care, insa, vorbesc despre acest fenomen cu jumatate de gura. Declaratiile au fost facute dupa ce astazi Sinodul Bisericesc a decis caterisirea preotului de la Manastirea Tabara, care a fost filmat in timp ce intretinea relatii sexuale cu doi tineri. Tot astazi, Mitropolia i-a adunat pe staretii manastirilor la o sedinta secreta. Intrebati despre ce vor discuta, unii slujitori ai bisericii s-au infuriat rau.


Arhimandritul X este de 4 ani calugar la Manastirea Cosauti. El spune ca in tot acest timp a aflat despre nenumarate cazuri de homosexualism in sfintele lacasuri, dar a refuzat sa spuna unde exact s-a intamplat si cine sunt cei implicati.

Staretul de la Saharna, insa a raspuns foarte scurt la aceste acuzatii. Un alt calugar de la aceeasi manastire vorbeste cu frica despre astfel de relatii sexuale in manastiri.

Episcopul de Balti spune ca a auzit si el despre calugari si preoti homosexuali, dar ca deocamdata nu sunt dovezi clare ca acestia ar fi pacatuit.

Zvonurile apar dupa ce preotul Vasile Ciobanu de la manastirea Tabara a fost filmat in timp ce intretinea relatii sexuale cu doi baieti. Sinodul Bisericesc a luat astazi decizia finala ca acesta sa fie caterisit pe viata. Intamplator sau nu, tot in aceasta dupa amiaza staretii manastirilor au fost adunati la o sedinta cu usile inchise la Mitropolie. Intrebati ce vor discuta acolo, unii slujitori s-au infuriat rau.

Secretarul Mitropoliei mai spune ca la sinodul bisericesc, intrunit astazi dimineata, nu s-a discutat, insa, despre scandalul sexual in care sunt implicati preotii moldoveni din Italia. Autoritatile bisericesti se indoiesc ca acestia ar fi apelat la prostituate, ca ar fi rapit-o si amenintat-o cu cutitul pe una dintre ele, asa cum a scris presa italiana.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn