Google+

In perioada postului, donezi banii pe care i-ai fi cheltuit pentru carne si lactate. Un ONG a lansat un restaurant virtual, un site pe care se fac donatiile - VIDEO

In perioada postului, donezi banii pe care i-ai fi cheltuit pentru carne si lactate. Un ONG a lansat un restaurant virtual, un site pe care se fac donatiile - VIDEO
Embed:

Post cu rost! Este sloganul unei organizatii din capitala, care indeamna oamenii ca in perioada postului mare sa doneze banii pe care i-ar fi cheltuit pentru carne si lactate. ONG-ul a creat si un restaurant virtual, un site pe care se fac donatiile. Din banii adunati ar urma sa fie amenajata o cresa pentru copii din familii sarace.

 

Vasile BOTNARU, JURNALIST "Daca tineti post negru sau postiti si din banii economisiti mai bine i-ati dona unui copil care nu-si permite sa se infrupteze."

 

Ideea crearii un restaurant virtual a fost imprumutata din Romania. Mai exact, autorii proiectului ii indeamna pe oameni sa renunte pentru o zi la o masa copioasa sau chiar sa tina post negru, iar banii economisiti sa-i doneze copiilor nevoiasi.

 

Organizatia a creat site-ul rostulpostului.md, unde toti doritorii pot intra si isi pot alege bucatele la care ar renunta, in mod real sau doar virtual. Pe site este indicat si pretul ficarui aliment. 

 

Oxana GORUN, REPORTER PRO TV "Bunaoara astazi imi propun sa renunt la un hamburger, la crenvursti si ciocolata. Dupa ce mi-am ales meniul care nu trebuie sa fie mai mic de 4 euro, apas pe butonul doneaza. Platile pot fi facute doar online."

 

Lilia ROTARU, MEMBRU CCF ”Este un restaurant virtual adica oamenii daca vor renunta, daca nu ...” 

 

Tatiana CODREANU, MEMBRU CCF "Fiind in era tehnologiei este cea mai usoara forma de a dona."

 

Suma adunata va fi dublata de o subdiviziune a  Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. 

 

Veronica ARPINTIN, DIRECTOR PROIECT BERD "Suma maxima este 50 de mii de euro..."

 

Campania a fost lansata pentru a aduna bani pentru amenajarea unei crese pentru 12 copii din familii social-vulnerabile din Balti. Ar fi nevoie de 12 mii de euro. Pana acum s-au adunat 68 de euro. Campania va dura pana la Paste.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn