Google+

Inspectoratul General de Politie - fara sediu, dar cu sef! Reforma MAI, doar pe hartie

Inspectoratul General de Politie - fara sediu, dar cu sef! Reforma MAI, doar pe hartie
Embed:

Politistii nu se vor mai subordona direct Ministerului de Interne. Ce-i drept, deocamdata, doar pe hartie. Teoretic incepand de ieri in Moldova exista un Inspectorat General de Politie care va activa independent de Ministerul de Interne. Practic insa aceasta structura nu are nici macar sediu, in schimb are un sef. Acesta a fost prezentat astazi de catre premier comisarilor de raioane.


Inspectoratul General de Politie va avea peste 9 mii de angajati. Dorin Recean sustine ca Ministerul de Interne nu se va implica in activitatea noii structuri. MAI se va ocupa de elaborarea politicilor care ulterior vor fi executate de politie.


Desi nu sunt siguri daca vor mai ramane in functii, urmand sa fie reconfirmati sau demisi, comisarii de raioane sunt optimisti in ce priveste reforma.Seful Inspectoratului General de Politie, Ion Bodrug, care pana acum a fost viceministru de Interne, da asigurari ca activitatea politistilor se va schimba in bine, mai ales in ce priveste conditiile de munca.


La Inspectoratul General de Politie vor activa politisti, iar la Minister - functionari publici. Ceea ce inseamna ca unii dintre actualii politisti vor ramane fara epoleti dar si fara pensie.


In urma reformei comisariatele de politie se vor transforma in Inspectorate de politie iar comisarii in inspectori. In urmatoarele zile Ion Bodrug urmeaza sa ii numeasca in functie. Unii ar putea fi reconfirmati ca in cazul comisarului capitalei Serghei Cociorva, care a fost numit astazi Sef al Directiei Municipale.

 

Anterior presa a scris ca acesta a fost implicat in maltratarea protestatarilor la 7 aprilie, lucru insa  infirmat ulterior de ancheta interna. 


Sursa: PRO TV

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn