Google+

Lipsiti de copilarie - drama unor copii din Radoaia, Sangerei

Lipsiti de copilarie - drama unor copii din Radoaia, Sangerei
Embed:

Vorbim astazi despre drama pe care o traiesc sase copii din Radoaia, Sangerei. Au ramas in grija bunicii bolnave, dupa ce acum patru ani parintii au plecat la munca in Rusia. Le-au luat si copilaria, lasandu-le doar saracia din care nu pot iesi. Acolo tata a disparut, iar mama a suferit un accident de munca si a ramas fara bani. Indurerati, cei sase copii incearca sa-si castige existenta cum pot si spera ca mama lor se va intoarce acasa.


Acestia sunt fratii Cerevati. Acasa i-am gasit pe cinci dintre ei. Zdrentele imprumutate de la colegi, in care sunt imbracati, si ciupicii rupti tradeaza la prima vedere saracia in care isi duc viata. De patru ani bunica Parascovia, care abia se tine pe picioare, are grija de ei. 

Cu saracia sunt deja obisnuiti – s-au nascut saraci, iar ca sa poata supravietui, parintii lor au plecat la munca la Moscova acum patru ani. Acolo s-au despartit. Tatal nu a mai dat de veste, iar mama a suferit un grav accident de munca - a cazut de pe schele in timp ce lucra la o constructie. Asa, toti banii pe care ii adunase i-a imprastiat prin spitale.

In toti acesti patru ani mama le-a dat telefon o singura data. Cei sase copii au ramas aproape orfani, chiar daca ambii parinti sunt in viata. Dar n-au timp sa se planga. Animalele sunt flamande, iar curtea inca nematurata asa ca toata lumea are treaba.

Stiu cu totii ca o bucata de paine inseamna multa munca. De aceea, fratii mai mari, lucreaza cu ziua prin sat. Asa a ajuns Dan la 19 ani sa aiba probleme serioase la rinichi.

Rebeca este mezina, la cei 9 ani aproape ca a uitat gustul bomboanelor, dar a invatat prea bine ce inseamna suferinta.

Vorbeste despre orice, dar nu scoate un cuvant atunci cand este intrebata de parinti. In ochii ei mari se citeste clar prima lectie pe care i-a dat-o viata – dorul de mama.

Rareori se intampla sa mearga si la joaca  impreuna cu Fiva, sora ei cu doi ani mai mare. Cand am plecat i-am lasat pe copii pe pragul casei, asa cum stau seri la rand. Plang toti in timp ce bunica le povesteste despre oameni puternici care stiu sa infrunte viata, oricat de grea ar fi ea.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn