10:53, 19 Mai 2012
, PRO TV

Moldova, in doliu. Maria Biesu a fost petrecuta pe ultimul drum. Mii de oameni si-au luat ramas bun de la artista


Moldova, in doliu. Maria Biesu a fost petrecuta pe ultimul drum. Mii de oameni si-au luat ramas bun de la artista

Cu ultimele ropote de aplauze si cu mii de flori, primadona operei nationale, Maria Biesu, a fost condusa astazi pe ultimul drum. Mii de oameni au venit sa-si ia ramas bun de la ea la Teatrul de Opera si Balet, unde a fost depus sicriul. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu s-au numarat oameni simpli si politicieni.De dimineata, sicriul Mariei Biesu a fost depus la Teatrul de Opera si Balet. Acolo se aflau premierul Vlad Filat si membri ai guvernului.


In numar mare, oamenii s-au adunat in scuarul operei nationale si au facut coada pe scarile teatrului pentru a-i aduce poetei o floare de ramas bun. 


Rand pe rand, la sicriul Mariei Biesu s-au recules si politicienii. 


Vizibil emotionat a fost liderul comunist, Vladimir Voronin, care nu si-a putut stapani lacrimile.

 

Maria Biesu, sute de distinctii si concerte in intreaga lume. Viata "de turneu" a primadoneiIn memoria primadonei, la Opera Nationala a fost organizat un miting funerar, unde au rasunat discursuri emotionante.


Funeraliile nu au fost lipsite de incidente. Un batran a lesinat stand la coada pentru a-i putea aduce un ultim omagiu Mariei Biesu.


De la Opera Nationala, cortegiul funerar s-a deplasat spre cimitirul de pe strada Armeneasca. 


La ceremonia funerara au participat sute de oameni. Pret de aproape o ora, centrul capitalei a fost blocat. Primadona a fost petrecuta pe ultimul drum cu ropote de aplauze.


La cimitir s-a tinut un alt miting de doliu. Aici, oamenii de creatie au deplans moartea artistei si au criticat autoritatile pentru indiferenta lor.


Maria Biesu a fost inmormantata alaturi de mama sa, in aproprierea mormantului lui Nicolae Sulac.


Maria Biesu a murit miercuri dimineata, rapusa de o forma grava de leucemie. Primadona si-a dedicat intreaga viata muzicii. Ea nu a fost casatorita si nici nu a avut copii.

Alte ştiri despre: