Google+

Moldovenii de peste hotare nu vor mai trebui sa revina in tara ca sa-si perfecteze pasapoartele! Afla detalii

Moldovenii de peste hotare nu vor mai trebui sa revina in tara ca sa-si perfecteze pasapoartele! Afla detalii
Embed:

De la 1 ianuarie moldovenii aflati peste hotare nu vor mai trebui sa revina in tara ca sa-si perfecteze pasapoarte. Ministerul de Externe anunta ca acest serviciu va fi accesibil din anul viitor la toate misiunile diplomatice. Ce-i drept, un pasaport biometric perfectat in strainatate va costa de doua ori mai mult decat in tara – in jur de 80 de euro. Pretul include si taxa consulara. Reprezentantii Ministerului de externe au demonstrat astazi procedura de preluare a datelor biometrice.


Datele personale vor fi pastrate pe un server comun al Ministerului de Externe, la care va avea acces si Intreprinderea de Stat Registru.

Un pasaport perfectat in termen de o luna va costa 80 de euro. Pretul include si taxa consulara, de 40 de euro, dar si cea perceputa de intreprinderea de stat Registru, in valoare de 650 de lei. Cei care vor dori sa urgenteze procedura, vor achita aceleasi preturi ca si in Moldova, doar ca vor trebui sa astepte cateva zile in plus pana pasaportul va ajunge la ei prin posta.

Ofiiciile din tara ale intreprinderii de stat Registru elibereaza pasapoarte biometrice de la 1 ianuarie 2011. Aceasta este una dintre conditiile Uniunii Europene pentru eliminarea regimului de vize pentru moldoveni. Comisia Europeana a finantat acest proiect cu 2 milioane de euro.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: pasaport, biometrice, misiune diplomatica,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn