Google+

Nu rabda violenta in familie - un spot "La Strada" care indeamna femeile sa denunte bataile. Copil: "Acestea sunt florile pentru mama mea care a rabdat de dragul meu" - VIDEO

"Nu rabda violenta in familie! Un spot social lansat astazi, 7 martie, indeamna femeile sa nu rabde violenta in familie „de dragul copiilor”. Initiativa apartine Centrului International „La Strada”.

 

 

Spotul ilustrează un caz de violenţă în familie, văzut prin ochii unui băieţel de numai nouă ani. Modul în care copilul povesteşte despre cum este să trăieşti într-o familie cu un tată agresiv, vine să desfiinţeze convingerea multor femei, care preferă să rabde bătăi şi umilinţe de dragul copiilor care, cred ele, trebuie să crească alături de tatăl lor. 

 

„Adevărul este că un copil nu va fi niciodată fericit într-o familie în care există violenţă. Cel mai bun lucru pe care îl poate face o mamă e să se protejeze pe sine şi pe copil de soţul agresiv, înainte ca să fie prea târziu. Femeile agresate în familie trebuie să ştie că nu sunt singure. Noi ştim prin ce trec ele şi le putem ajuta”, susţine Daniela Misail-Nichitin, directoarea Programului Femei în cadrul Centrului Internaţional „La Strada”. 

 

Potrivit autorităţilor, pe parcursul anului 2016, au fost înregistrate 1 782 de infracţiuni în sfera relaţiilor familiale. Printre acestea s-au numărat 31 omoruri, 88 vătămări corporale grave, dintre care, în 33 cazuri a survenit decesul victimei, 5 determinări la sinucidere, 101 vătămări corporale medii, 222 acte de violenţă comise împotriva mai multor membri de familie şi alte 1 284 vătămări intenţionate uşoare a integrităţii corporale ş.a.

 

Pe de altă parte, o cercetare elaborată de Centrul Internaţional „La Strada” în rândul elevilor arată că stereotipurile privind violenţa în familie îşi au rădăcinile încă din copilărie. Fiecare al doilea elev chestionat a declarat că într-un caz de violenţă în familie nu trebuie să intervină nimeni, deoarece aceasta este o problemă personală. Jumătate dintre elevii chestionaţi au declarat că nu ştiu unde ar trebui să se adreseze într-un caz de violenţă. Pe de altă parte, nouă din zece elevi au declarat că ştiu despre faptul că victima violenţei în familie are dreptul la asistenţă psihologică, medicală şi juridică.

 

Telefonul de Încredere pentru Femei – 0 8008 8008 poate fi apelat non-stop gratuit şi anonim. De la lansarea acestuia, peste 5 158 de femei afectate de violenţa în familie au beneficiat de consiliere psihologică. În caz de necesitate, gratuit, acestea au fost asistate şi din punct de vedere juridic.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn