Google+

O familie de moldoveni stabilita la Donetk, nevoita sa revina in tara dupa tensiunile din Ucraina: "Am venit fara nimic"

O familie de moldoveni stabilita la Donetk, nevoita sa revina in tara dupa tensiunile din Ucraina: "Am venit fara nimic"
Embed:

O familie de moldoveni stabilita de ani buni la Donetk a fost nevoita sa revina in Moldova, chiar daca aici nu are niciun adapost. Casa din Ucraina le-a fost distrusa de bombardamente. Oamenii au venit la Chisinau cu doar cateva valize de haine si incearca sa ia viata de la capat.

 

Ala GHELDIS, REFUGIATA: “Au început să împuşte din lansatoare grad. Stai şi nu ştii ce să faci, e o senzaţie de parcă ar fi un cutremur, pur şi simplu pamântul îţi fuge de sub picioare. Te surzeşte, ţi se usucă în gură. Stai inţepenit, nu ştii ce să faci.”

 

Asa isi aminteste Ala Gheldis ultimele zile la Donetk. In cautarea unei vieti mai bune familia s-a mutat acolo cu 16 ani in urma. Si-au construit o casa si isi traiau viata fericit alaturi de cei doi copii. Totul insa s-a schimbat din momentul cand orasul a inceput sa fie bombardat. Atunci ei au luat decizia sa se intoarca acasa. Aici stau cu chirie si abia daca se descurca.

 

Ala GHELDIS, REFUGIATA: "Am luat haine de vară, nu avem nici macar veselă. Eu nu ştiu ce va fi mai departe!Acolo nu ai la ce să te întorci."

 

Sotul femeii muncea sofer de troleibuz la Donetk. Imediat ce a ajuns la Chisinau, s-a nagajat la acelasi serviciu si aici. 

 

Vitalie GHELDIS, REFUGIAT: “Cumpărăm tot ce gasim mai ieftin, aici totul este mai scump decât acolo. Oamenii ne mai ajută, totuşi este complicat. ” 

 

Cat despre situatia din Ucraina barbatul spune ca din cauza neintelegerilor politicienilor au de suferit oamenii simpli.

 

Vitalie GHELDIS, REFUGIAT: “Eu sunt pentru oamenii paşnici. Dacă tară era integră ea trebuie aşa şi să ramană fară separări.”

 

Actiunile de lupta au inceput la Donetk in luna aprilie, cand un grup de rebeli a cerut, cu sprijinul Rusiei, separarea de Ucraina. Dupa ce au murit in jur de 2 mii de oameni, in urma cu trei zile Kievul a incheiat un armistitiu cu separatistii. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ucraina, familie, donetk,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn