Google+

Reguli pentru linistea parintilor. Intr-o lume a tehnologiilor, adultii au invatat astazi cum isi pot feri copiii de pericolele internetului: "Sotul a instalat un program de control" - VIDEO

Reguli pentru linistea parintilor. Intr-o lume a tehnologiilor, adultii au invatat astazi cum isi pot feri copiii de pericolele internetului: "Sotul a instalat un program de control" - VIDEO
Embed:

Copiii de azi se descurca cu telefonul, tableta sau laptopul mai bine decat majoritatea adultilor. S-au nascut cu tehnologia in casa si le vine natural sa o foloseasca. Pe Internet, pericolele sunt la fel de multe ca in viata reala, iar astazi mai multi parinti au invatat cum isi pot feri copiii de ele.

 

Copii recunosc ca le place sa-si petreaca timpul pe internet, acolo unde gasesc de toate. 

 

“Sa ma joc, ma uit la filme pe yotobe si ma uit la poze care le avem in calculator.”

 

“Ma uit de videoclipuri pe Youtobe si ma joc.”

 

“Parintii trebuie sa vada ce pun copii pe internet ca sa nu puna prostii, eu ma uit la canticii.”

 

Parintii s-au aratat interesati sa afle cum pot restrictiona continutul de pe internet sau limita timpul.

 

“Sotul a instalat un program de control, dar trebuie sa verific sa fiu mai atenta, restrictionez site-urile pentru adulti, chiar si jocurile."

 

“Copii nostri trebuie protejati de tot felul de ispite iar informatiile personale  noastra trebuie protejata si sa ramana in familie.” 

 

“Am venit cu fiu el este interesant de jocuri, vrem sa vedem ce masuri de siguranta trebuie sa luam. Ce masuri de siguranta? -Am discutat.”

 

Parintii au aflat ca sunt numeroase filtre prin care pot veghea la siguranta copiilor. Softuri, care le permit sa monitorizeze fiecare site pe care intra copiii, sa examineze lista cuvintelor pe care le cauta pe Internet, dar si sa le urmareasca activitatea pe retelele de socializare. 

 

“La moment nu pentru ca nu are 13 ani. Nu  de asta mami, pentru ca cred ca nu sunt pregatita si imi frica sa nu ca cineva sa nu abuzeze de mine.”

 

“Iti scriu persoane care nu le cunosti? - Da, rar se intampla.  nu dau  le locatia, sau poze cu bunurile mele . Dar cate ore stai pe internet? Pe zi o ora.”

 

Copilul nu trebuie adauge in retelele de socializare persoane pe care nu le cunoaste. Si sub nicio forma sa nu se intalneasca in realitate cu ele. Sa nu dea pe net adresa acasa, numele scolii la care invata sau numarul de telefon. 

 

Ludmila Panzari, MENTOR: “De la sapte ani impreuna cu parinti, si numai la varsta adolescentii, de la 13 ani ii putem oferi putina libertate dar controlul trebuie sa ramana singuri.”

 

Si copii au invatat astazi. Ei au facut-o pe micii programatori. Au inventat propriile jocuri.

 

“Noi invatam sa facem un joc, jocul de-a soarecele si pisica. ”

 

“Pentru inceput e destul de usor. Pisica asta daca facem asa face doi pasi, scriem de cateva ori."

 

Mihaela PANZARU, MENTOR: “I-am invat cum sa combine aceste blocuri si sa obtina mici programe sau animatii, Sa nu piarda timpul cu retele de socializare sau creeze continut.” 

 

Evenimentul de astazi a avut loc in cadrul proiectul “SUPER CODARE” si se desfasoara in 37 de biblioteci din tara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn