Google+

Scandal religios la Chisinau. Un grup de ortodocsi a doborat un sfesnic evreiesc

Scandal religios la Chisinau. Un grup de ortodocsi a doborat un sfesnic evreiesc
Embed:

Un grup de ortodocsi a doborat sfesnicul evreiesc instalat vineri in scuarul Europei. Acestia au pus in loc o cruce de lemn, iar simbolul evreilor l-au dus langa monumentul lui Stefan cel Mare. Mitropolia Moldovei a declarat ca nu are nicio legatura cu aceasta actiune, pe care o dezaproba, iar politia afirma ca organizatorii vor fi trasi la raspundere. Membrii Comunitatii Evreisti spun ca nu vor depune plangere.


Sfesnicul evreiesc instalat cu ocazia sarbatorii ”Hanuka” a fost mutat de catre ortodocsi la monumentul lui Stefan cel Mare, si intors cu fata in jos. Manifestantii au declarat ca Moldova este tara ortodocsa iar instalarea simbolului evreiesc este o insulta. Dupa plecarea ortodocsilor, in parcul central s-au adunat membrii comunitatii evreiesti.

Organizatorul protestului, parintele Anatol Cibric a refuzat sa discute cu echipa PRO TV. Intr-un interviu acordat portalului Jurnal Tv, el a declarat ca incearca sa-si apere credinta.

Spre seara, sfesnicul a fost mutat de catre membrii comunitatii evreiesti in fata Monumentului victimelor holocaustului.

Politia a anuntat ca investigheaza incidentul. Menorah, sfesnicul cu noua brate care simbolizeaza pacea, a fost instalat saptamana trecuta in Scuarul Europei din gradina publica Stefan cel Mare. El urma sa ramana acolo 8 zile, pe parcursul sarbatorii evreiesti ”Hanuka”.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn