S-a terminat vacanta de primavara, iar incepand de astazi elevii au revenit la scoala. Daca majoritatea dintre ei sunt nemultumiti ca aceasta a fost scurtata, cei peste 50 de copii, internati la Institutul Oncologic, se bucura. Acestia invata printre sedintele de chimioterapie, asa ca abia asteptau sa mearga la orele de romana sau istorie care le mai alina durerea. Si-ar dori mult sa revina la scoala, deoarece le este dor de colegi si profesori, dar sanatatea nu le permite.

Publicat:12.03.2014, 14:06


Aceasta fetita este in clasa a zecea. De jumatate de an Institutul Oncologic ii este si casa si scoala. Ii place sa invete, de aceea nu renunta la ore nici la spital.


In situatia acestei eleve sunt alti zeci de copii. Fiecare invata atat cat ii permite sanatatea.


Copii de la Intitutul Oncologic poate sunt singurii care nu s-au impotrivit initiativei de a scurta vacantele elevilor. Abia asteapta sa mai scape de sedintele de chimioterapie si sa mearga la lectii.


La centrul educational de la Institutul Oncologic, copii invata dupa o programa speciala, iar metoda de predare si durata orelor depind de starea de sanatate a bolnavului. Cu toate acestea, elevii nu scapa de temele pentru acasa sau de note.


Centrul Educational pentru copii cu spitalizare de lunga durata a fost inaugurat anul trecut, in cadrul unui proiect moldo-austriac.