La restaurantul din Chisinau unde acum o saptamana nuntasii s-au intoxicat situatia a devenit grava. Si a doua nunta s-a lasat cu intoxicatii, iar un barbat a murit. Alte 30 de persoane s-au adresat la medic. Desi trebuia sa fie inchis, sambata acolo a fost organizata o noua nunta, iar a doua zi oamenii au umplut spitalele. Cei mai multi sunt din Ungheni.

Publicat:09.09.2013, 06:24


Nuntasii s-au simti rau imediat dupa sarbatoare. Din cei 140 de oameni care au participat la petrecere, 30 au avut nevoie de ingriji medicale. Un barbat, in varsta de 39 de ani, originar din Ungheni, a murit intoxicat. Potrivit sefului Spitalului din Ungheni, barbatul a incercat mai intai sa se trateze acasa, fiind adus la spital prea tarziu, cand se afla in coma. Peste doua ore a murit. La Ungheni sunt internate alte 20 de persoane. In Chisinau au avut nevoie de ingrijiri medicale sapte nuntasi, patru fiind internati la Spitalul de Boli Infectioase.


De situatia creata se face vinovat Centrul de Sanatate Publica, sustine seful Directiei Sanatate Chisinau, Mihai Moldovanu, care trebuia sa inchida restaurantul inca acum o saptamana, cand la acelasi restaurant s-au intoxicat 15 nuntasi.  


Medicul sef de la Centrul de Sanatate Publica a municipiului Chisinau insa neaga acest lucru si sustine ca ar fi fost emisa o prescriptie de suspendare a activitatii, care nu a fost respectata. Sanepidul acuza politia ca nu a luat atitudine.


Directia Sanatate Chisinau a declarat ca creat o comisie de lucru pentru a investiga acest caz. La acelasi restaurant, din cartierul Posta Veche din Chisinau, s-au intoxicat 15 persoane la o nunta de pe 31 august. Atunci au fost prelevate probe de alimente pentru a afla cauza intoxicatiei, insa rezultatul analizelor nu a fost anuntat.

Adminsitratia localului a declarat atunci ca a folosit alimente calitatove si ca nu ar avea nicio vina. Astazi, reprezentantii restaurantului nu au fost de gasit.