Google+

VIDEO - Cunoscutul deal de pe strada Maria Dragan, de unde se vede cea mai frumoasa panorama a orasului, ar putea arata cu totul ALTFEL. Ce include proiectul gandit de cativa tineri

VIDEO - Cunoscutul deal de pe strada Maria Dragan, de unde se vede cea mai frumoasa panorama a orasului, ar putea arata cu totul ALTFEL. Ce include proiectul gandit de cativa tineri
Embed:

Nu este inclus in lista obiectivelor turistice din Chisinau, dar cu siguranta orice locuitor al capitalei cunoaste acest loc si a fost macar o singura data acolo, in special tinerii. Este vorba despre cunoscutul deal de pe strada Maria Dragan, de unde se vede cea mai frumoasa panorama a orasului. Pentru ca locul este plin de gunoi, cativa tineri din capitala s-au gandit sa amenajeze si sa curate zona. Au realizat un proiect, iar curand vor sa mearga la primarie si sa-l prezinte. Cum ar putea arata locul, vedeti in reportajul ce urmeaza.

 

Totusi tanarul nu vrea sa renunte si la zona pentru masini, pe care la fel vrea sa o amenajeze, astfel incat in zilele reci cei care vin aici sa stea asa cum o faceau si pana acum, in masina. Cu totii stim ca traseul este unul destul de dificil asa ca un prim pas ar fi sa solutioneze acest defect al locului.

 

Mai intai de toate insa vor sa curate zona, care este inundata de deseuri.

 

Iulian GAMUREAC, PRESEDINTE ASOCIATIA MODLREC "Aici in curand se va forma o adevarata gunoiste si ar fi pacat pentru ca este un loc foarte frumos."

 

Daca initiativa tinerilor va avea succes, vom vedea in curand. Totusi chiar daca e iarna si frig afara, zona mereu este populata. Iata spre exemplu intr-o seara aici am gasit doua familii cu bebelusii lor. Au lansat un lampion, iar privelistea era una de milioane.

 

Tot aici am gasit si doi prieteni care au venit cu o bere de acasa sa o bea pe dealul de pe strada Maria Dragan.

 

"Acesta este unicul loc din oraş, de unde se poate admira aşa o privelişte. Totuşi, când priveşti împrejur lucrurile nu arată chiar bine. Aici nu poţi ajunge cu maşina normal, pentru că rişti să ramîi fără bară de protecţie. Am vrea o parcare normală, cu o intrare adecvată. Poate un magazin din care să poţi cumpăra ceva de băut."

 

Celalalt tanar a venit pentru prima data aici, dar ne-a spus ca i-a placut.

 

"De aici se văd toate focurile de artificii. Foarte plăcut. Chişinăul este un oraş frumos."

 

Seful directiei arhitectura al capitalei, ne-a spus ca procedura este foarte simpla. Este suficient ca tinerii sa-si prezinte proiectul si daca acesta este unul bun, iar terenul nu apartine nimanui, treaba este ca si rezolvata. Astfel la vara s-ar putea sa avem aici un loc mai frumos si mai curat. Din grupul de initiativa fac parte mai multi tineri care promoveaza locurile frumoase ale capitalei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn