Google+

Voronin chemat la procuratura sa depuna marturii in dosarul tigarilor

Voronin chemat la procuratura sa depuna marturii in dosarul tigarilor
Embed:

Procurorii nu au stabilit inca vreo legatura intre vreun demnitar si cea mai mare captura de tigari din ultimii zece ani, descoperita de vamesii romani la Albita. Procuratura a anuntat ca il va chema pe liderul comunistilor, Vladimir Voronin, sa depuna marturii dupa ce acesta l-a acuzat pe premierul Vlad Filat ca ar fi implicat in contrabanda. Transportul cu aproximativ 700 de mii de pachete de tigari, evaluate de catre partea romana la 800 de mii de Euro, a fost descoperit in urma cu doua saptamani.


Cazul este cercetat de catre Procuratura Generala si, dupa doua saptamani de investigatii, procurorii presupun ca masina a fost incarcata pe teritoriul Republicii Moldova. Autocamionul apartine unei firme din Bucuresti si fusese luat in arenda de catre compania moldoveneasca ”AV Expitrans”. Oficial, masina urma sa ajunga din Ucraina in Turcia si transporta tevi metalice. Vamesii romani au fost surprinsi sa  descopere in loc de tevi, aproape 700 de mii  de pachete de tigari. Masina a stationat pe teritoriul Moldovei, pe care se afla in tranzit, mai multe zile. In documentele semnate de directorul  companiei, Andrei Moraru, figureaza faptul ca autocamionul ar fi fost supus unor reparatii, acesta fiind pretextul pentru a prelungi termenul de tranzit. Si asta pentru ca procurorii au ajuns la concluzia ca masina nu a fost reparata.

Deocamdata directorul intreprinderii refuza sa explice cum au ajuns cele aproape 700 de mii de pachete de tigari in vehicol. Intre timp procurorii insista ca seful acestei intreprinderi sa fie arestat preventiv.

Totodata, cinci vamesi au fost demisi. Trei dintre ei, care erau de serviciu si nu au supus autocamionul unui control prin scaner, ar putea fi cercetati penal. Pana in prezent Procuratura nu a stabilit  implicarea vreunui oficial in aceasta infractiune. Procurorul general afirma, insa, ca vor fi audiati toti cei care au facut declaratii in presa. Printre ei se numara presedintele Vladimir Voronin, care l-a acuzat pe actualul premier Vladimir Filat de implicare in contrabanda.

Soferul autocamionului se afla in arest in  Romania.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn