Andy Murray si Novak Djokovic s-au oprit in sferturi, la Wimbledon. Daca tenismenul scotian a pierdut meciul sau, atunci sarbul s-a retras din cauza accidentarii. In acelasi timp, Roger Federer e in semifinale dupa o noua victorie categorica.

Publicat:13.07.2017, 10:41

Novak Djokovic a jucat cu Tomas Berdych, in sferturi. Cehul a castigat primul set la tiebreak. Sarbul a acuzat dureri la bratul drept, dar a continuat sa joace. In setul secund, insa, la scorul de 2 la 0 in favoarea lui Berdych, Djokovic a abandonat. Totusi, asta nu l-a indispus pe fostul lider mondial. 

 “- Buna ziua, îl aveti în fata pe Novak Djokovic. Vad ca e camera plina. O sa încerc sa traduc cât mai multe întrebari, inclusiv din limba sârba. - Este, de fapt, acelasi discurs, pe care îl ai de fiecare data. - Asa e.”


Un alt favorit de la Wimbledon, scotianul Andy Murray a fost invins de americanul Sam Querrey. A fost 3 la 6, 6 la 4, 6 la 7, 6 la 1 si 6 la 1 in favoarea tenismanului din Statele Unite. 


Totodata, Roger Federer l-a batut pe canadianul Milos Raonic cu 6 la 4, 6 la 2 si 7 la 6. Federer, la 35 de ani, a devenit cel mai varstnic tenisman care ajunge in semifinale, la Wimbledon. 


Roger FEDERER, TENISMAN ELVETIA:  “- Te mândresti cu aceasta performanta ? - Nu am stiut de asta, dar… nu stiu. Cum te-ai simti tu ?- As fi bucuros. - Sunt bucuros ca am câstigat astazi.”


In semifinale, Federer va juca impotriva lui Berdych. In cealalta partida din careul de asi, Sam Querrey va da piept cu croatul Marin Cilic.

Campionul va pleca acasa cu 2 milioane 200 de mii de lire sterline.