Mbappe este cel mai scump fotbalist din lume. Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cativa cercetatori din Elvetia, francezul valoreaza peste doua sute de milioane de euro, mai mult decat Neymar sau Messi. Cristiano Ronaldo nu prinde top 10.

Publicat:06.11.2018, 10:00


Un grup de cercetatori ai Centrului International pentru Studii Sportive, din Elvetia, a publicat un nou top al celor mai scumpi fotbalisti din lume. Noul lider este starul lui PSG, campion mondial cu nationala Frantei, Kylian Mbappe.

Acesta valoreaza nici mai mult, nici mai putin, 216 milioane 500 de mii de euro. Atacantul lui Tottenham, Harry Kane ocupa locul secund, cu un pret de 197,3 milioane de euro. Un alt fotbalist de la PSG, Neymar valoreaza cu 300 de mii mai putin.

Totodata, liderul Barcelonei, Lionel Messi are un pret de transfer de 170,6 milioane de euro. Surprinzator, detinatorul Balonului de Aur, jucatorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, nu prinde top 10.

Valoarea lui e estimata la 123,6 milioane de euro. La crearea topului, cercetatorii din Elvetia au luat in calcul performantele fotbalistilor din ultima perioada, varsta, durata contractului si alte criterii.