Google+

Comitetul International Olimpic a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna din 2018 pentru dopaj institutionalizat - VIDEO

Comitetul International Olimpic a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna din 2018 pentru dopaj institutionalizat - VIDEO
Embed:

Comitetul International Olimpic a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna din 2018 pentru dopaj institutionalizat. Totusi, unii sportivi rusi vor putea participa la competitia organizata in Coreea de Sud. Astazi, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a venit cu o reactie.

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: "Fara indoiala, nu vom anunta nici o blocare, nu ii vom impiedica pe sportivii nostri olimpici sa participe. Pe multi dintre ei ii cunosc personal. Ei au mers spre aceasta competitie toata viata lor. " 

 

 Rusia a fost interzisa la Jocurile Olimpice de iarna din 2018 pentru doping sistematic. Comitetul Olimpic International a luat decizia aseara, in urma unei investigatii care a durat mai mult de un an.

 

Thomas BACH, PRESEDINTE COMITETUL INTERNATIONAL OLIMPIC: "Aceasta sanctiune trebuie sa traga linie in aceasta perioada foarte trista pentru miscarea olimpica. Acum, dupa ce aceasta sanctiune a fost pusa in aplicare, a fost respectata si acceptata, ar trebui sa privim inainte pentru un viitor mai curat al sportului."

 

 Sportivii rusi, totusi, vor putea evolua la Jocurile Olimpice din aceasta iarna sub drapelul olimpic si in conditii mai stricte. Nici un oficial rus nu va avea voie sa asiste la competitie, iar imnul Rusiei nu va fi auzit.

 

Alexandr JUKOV, PRESEDINTE COMITETUL OLIMPIC AL FEDERATIEI RUSE: "A existat riscul ca echipa noastra sa nu fie admisa deloc. Este foarte important faptul, ca CIO doreste sa puna punct in aceasta istorie cu incalcarile legii anti-doping."

 

 Decizia a fost luata dupa ce Rusia a fost acuzata ca a introdus un sistem de dopaj sustinut de stat intre anii 2011 si 2015. Astfel, mai multi medaliati rusi ai Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014 au fost descalificati, iar rezultatele lor au fost anulate.  Jocurile Olimpice de iarna din 2018 se vor desfasura in Coreea de Sud, intre 9 si 25 februarie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn