Copilul afgan care a devenit celebru online datorita admiratiei pentru fotbalistul Lionel Messi, a fost obligat sa isi paraseasca pentru a doua oara casa.

Publicat:07.12.2018, 05:51

Familia lui a primit ameninţari de la talibanii care controleaza localitatea natala, care cred ca s-a îmbogaţit dupa întâlnirea cu fotbalistul sud-american, relateaza BBC NEWS.

Murtaza Ahmadi, acum în vârsta de 7 ani, a devenit celebru în 2016, dupa ce a fost fotografiat, purtând un tricou cu numele idolului sau Messi, confecţionata dintr-o punga de plastic. Mai târziu, el şi-a întâlnit eroul în Qatar.

Familia sa spune ca acum şi-a abandonat locuinţa din Afganistan, dupa ce a primit ameninţari din partea talibanilor. Locuiau în provincia Ghazni, din sud-est, controlata de talibani, iar acum se afla în capitala Kabul.

Anterior, familia s-a refugiat pentru o scuta perioada în Pakistan, din aceleaşi motive. Când au ramas fara bani, parinţii împreuna cu copii au revenit la casa lor.

În urma cu doi ani, pe internet au început sa circule poze cu baietelul purtând un tricou al naţionalei Argentinei, cu numele lui Messi, facut dintr-o punga din plastic. Improvizatia fusese realizata de fratele mai mare al lui Murtaza. Tot el a fost cel care a pus pozele pe o retea de socializare.

Ulterior, Murtaza a primit un tricou adevarat chiar de la idolul sau şi, mai tarziu, chiar l-a întâlnit pe starul argentinian.

Acum, mama copilului spune ca familia a fost ameninţata de talibani. ”Au venit la noi şi ne-au spus ca acum suntem bogaţi şi sa le dam banii pe care i-am primit de la Messi pentru ca altfel ne iau fiul”, a spus mama, Shafiqa. Femeia a mai spus ca familia şi-a abandonat toate posesiunile în satul natal.

Sursa: BBC NEWS