Google+

Copilul afgan care si-a facut tricou cu Messi dintr-o punga de plastic, obligat sa fuga de acasa - FOTO

Copilul afgan care a devenit celebru online datorita admiratiei pentru fotbalistul Lionel Messi, a fost obligat sa isi paraseasca pentru a doua oara casa.

 

Familia lui a primit ameninţări de la talibanii care controlează localitatea natală, care cred că s-a îmbogăţit după întâlnirea cu fotbalistul sud-american, relatează BBC NEWS.

 

Murtaza Ahmadi, acum în vârstă de 7 ani, a devenit celebru în 2016, după ce a fost fotografiat, purtând un tricou cu numele idolului său Messi, confecţionată dintr-o pungă de plastic. Mai târziu, el şi-a întâlnit eroul în Qatar.

 

Familia sa spune că acum şi-a abandonat locuinţa din Afganistan, după ce a primit ameninţări din partea talibanilor. Locuiau în provincia Ghazni, din sud-est, controlată de talibani, iar acum se află în capitala Kabul.

Anterior, familia s-a refugiat pentru o scută perioadă în Pakistan, din aceleaşi motive. Când au rămas fără bani, părinţii împreună cu copii au revenit la casa lor.

 

În urmă cu doi ani, pe internet au început să circule poze cu băieţelul purtând un tricou al naţionalei Argentinei, cu numele lui Messi, făcut dintr-o pungă din plastic. Improvizaţia fusese realizată de fratele mai mare al lui Murtaza. Tot el a fost cel care a pus pozele pe o reţea de socializare.

 

Ulterior, Murtaza a primit un tricou adevărat chiar de la idolul său şi, mai tarziu, chiar l-a întâlnit pe starul argentinian.

Acum, mama copilului spune că familia a fost ameninţată de talibani. ”Au venit la noi şi ne-au spus că acum suntem bogaţi şi să le dăm banii pe care i-am primit de la Messi pentru că altfel ne iau fiul”, a spus mama, Shafiqa. Femeia a mai spus că familia şi-a abandonat toate posesiunile în satul natal.

 

Sursa: BBC NEWS


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn