FC Barcelona a batut-o din nou pe Real Madrid. De aceasta data, pe plan financiar. Salariul mediu al jucatorilor echipei catalane, in acest an, este de aproape 12 milioane de euro, cel mai mare din lume, in topul cluburilor sportive.

Publicat:27.11.2018, 12:41


Portalul analitic-informational Sporting Intelligence a publicat un nou studiu al salariilor in sport, iar cei mai generosi sunt cei de la FC Barcelona. In 2018, venitul anual mediu al jucatorilor primei echipei catalane depaseste 11,8 milioane de euro. Cel mai bine platit star ramane Lionel Messi – incaseaza peste 50 de milioane de euro pe an. 

Blaugrana isi devanseaza rivala Real Madrid, in topul salariilor. Venitul mediu al galacticilor e de peste 9,14 milioane de euro. Dupa granzii Spaniei, in clasament, urmeaza doua echipe americane de baschet, Oklahoma City Thunder si Golden State Warriors, cu salarii medii de 8,87 de milioane de euro si 8,84 de milioane, respectiv. 

Studiul portalului Sporting Intelligence a anuntat, totodata, ca, la nivel de campionate, cele mai mari salarii din lumea fotbalului sunt in Premier League, cu o medie de 3,39 de milioane de euro per jucator.