Gest frumos din partea celui mai bun tenisman moldovean, Radu Albot. Acesta si-a donat prima de 50 de mii de lei, incasata de la federatia de profil. Banii au ajuns la doi tenismani care sunt la inceput de cariera.

Publicat:12.09.2018, 10:47

Presedintele Federatiei de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii, i-a oferit lui Radu Albot o prima de 50 de mii de lei pentru inregistrarea unui rezultat istoric la US Open – calificarea in semifinale, la dublu.

Albot, insa, a decis sa ajute tanara generatie de sportivi si a impartit banii, cate 25 de mii, la doi tenismani promitatori, Maxim Cazac si Ilie Snitari, in varsta de 14 si respectiv 16 ani. 

Maxim CAZAC, TENISMAN: "Eram surprins de acest gest. Ii sunt recunoscator lui Radu Albot pentru 25 de mii. O sa ma apuc mai bine de antrenamente. O sa fac tot posibilul ca sa nu-l dezamagesc." 

 Ilie SNITARI, TENISMAN: "A fost, desigur, neasteptat. Totusi, exista oameni buni pe lumea asta, mai ales asa tenismani cu inima mare." 

 Tinerii tenismani, care au recunoscut ca au privit toate meciurile lui Albot de la US Open, vor cheltui banii pentru echipament sportiv si ca sa participe la turnee internationale prestigioase. 

Maxim CAZAC, TENISMAN: "Doua turnee importante in SUA. Sunt cele mai prestigioase turnee ale anului. Sper sa joc foarte bine." 

 Radu Albot nu ne-a raspuns la telefon, ca sa ne spuna de ce a luat aceasta decizie.  La US Open, Albot a jucat in pereche cu tunisianul Malek Jaziri. Ei au repurtat 4 victorii si au fost invinsi in semifinale. Albot si Jaziri au impartit premiul de 166 de mii de dolari.

Moldoveanul a mai primit 54 de mii pentru ca a jucat un meci in concursul individual. A fost invins, insa, de australianul Nick Kyrgios.