Sportivii nord-coreeni care participa la Jocurile Olimpice de iarna, editia 2018, au hotarat, vineri, sa refuze smarthpone-urile oferite de organizatori, pe care ar fi trebuit oricum sa le returneze la finalul competitiei de la PyeongChang.

Publicat:09.02.2018, 09:57

Comitetul International Olimpic (CIO) ofera telefoane de ultima generatie ale producatorului si sponsorului sud-coreean Samsung tuturor sportivilor angajati. Aparatele contin aplicatii utile pentru sportivi, informatii despre logistica sau orarele diferitelor probe ale competitiei.


Însa instanta olimpica a anuntat initial, miercuri, ca nu va putea oferi aceste telefoane sportivilor iranieni si nord-coreeni, din cauza sanctiunilor internationale care vizeaza cele doua tari.


În fata protestelor puternice ale autoritatilor iraniene, care au amenintat compania Samsung cu represalii economice, CIO a facut un pas înapoi si a acceptat joi ca sportivii din cele doua tari vizate sa primeasca telefoanele respective, cu conditia ca nord-coreenii sa returneze aparatele înainte de a se întoarce acasa, la finalul Jocurilor.


Vineri, agentia sud-coreeana de presa Yonhap a precizat ca sportivii nord-coreeni au decis pur si simplu sa refuze smartphone-urile oferite de organizatori. Nu a fost oferita nicio motivatie oficiala, însa accesul la internet este foarte strict controlat în Coreea de Nord