Lewis Hamilton, din nou campion, in Formula 1. Britanicul a incheiat pe locul patru cursa din Mexic, rezultat care i-a fost suficient pentru a cuceri al cincilea titlu. In topul istoric, doar Michael Schumacher are mai multe trofee - sapte la numar.

Publicat:29.10.2018, 11:52

Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull a inceput splendid cursa din Mexic, iar Lewis Hamilton, de la Mercedes, a pus presiune pe lider. Britanicul a facut, insa, greseli, pe parcurs si a fost devansat de ambii piloti de la Ferrari, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, care au si completat podiumul.

Verstappen a castigat cursa, aceasta fiind a 5-a victorie a olandezului in Formula 1. Totusi, in centrul atentiei a fost Hamilton, care a venit al patrulea, dar rezultatul i-a fost suficient pentru a-si asigura titlul de campion.
 

Lewis HAMILTON, CAMPION F1: “Sunt recunoscator familiei mele, care e acasa. O iubesc, ii multumesc pentru sustinere. Nu as fi astazi aici, fara munca grea a tatalui meu, a familiei mele. E o experienta frumoasa. ”

Hamilton a cucerit pentru a 5-a oara titlul, in Formula 1. L-a egalat pe argentinianul Juan Manuel Fangio, legenda anilor 50. Recordul il detine germanul Michael Schumacher, cu 7 trofee.