Prin Kung Fu isi educa forta si spiritul. Zeci de copii invata una dintre cele mai puternice arte martiale la o scoala din Chisinau. Tinerii fac show la antrenamente.

Publicat:13.09.2018, 10:50

In timp ce multi copii din Moldova aleg sa practice lupte, judo, kickboxing sau MMA, acesti tineri prefera sa-si incerce fortele in Kung Fu. Alaturi de profesori iscusiti, zi de zi, isi perfectioneaza tehnica miscarilor. 

"Ma educa, ma ajuta. Fac sport. De asta vin la kung fu. Am cunoscuti care practica kung fu, prieteni si rude." 

"Kung fu te ajuta in viata, sa inveti sa-i aperi pe cei mai mici, mai slabi si sa nu-i lasi pe nimeni la greu. Sa-i ajuti pe altii e foarte important." 

"Kung fu e simbolul luptei, energiei, puterii. Te face un om adevarat, cinstit, ca sa-i protejezi pe altii." 

 Scoala de kung fu activeaza de 20 de ani, iar sportivii sunt repartizati in diferite categorii de varsta.    

Irina JOCOT, INSTRUCTOR SCOALA DE KUNG FU: "Cea mai buna lupta este cea care nu a fost. Scopul nu e sa ii invatam sa fie agresivi, sa se bata la orice colt. E mai mult pentru dezvoltarea fizica, pentru sanatate." 

 Gheorghe Grozav a fost discipolul acestei scoli de kung fu, fiind antrenat de Andrei Zmeu, iar acum este presedintele Federatiei de Lupte Gro-Do si lector la Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport. 

Gheorghe GROZAV, LECTOR USEFS:  "Copiii invata, aici, multe lucruri bune, care nu le invata la calculator sau in baruri. Asta este esenta sportului." 

 Kung fu, cea mai veche ramura a artelor martiale, a aparut, potrivit cercetatorilor, in urma cu 4000 de ani.