Nationala Romaniei are o evolutie fenomenala la Campionatul European de handbal. Fetele tricolore au umilit cea mai titrata echipa a competitiei, Norvegia, cu 31 la 23. Romania merge cu maxim de puncte in faza grupelor principale.

Publicat:06.12.2018, 07:16


Nationala Romaniei este magica la Campionatul European. Handbalistele antrenate de Ambros Martin au dat piept cu Norvegia, care a fost de 7 ori campioana europeana, pana acum – record absolut. Startul meciului a fost unul echilibrat, dar romancele, conduse, in teren, de Cristina Neagu, s-au dezlantuit, apoi.

Au atacat mult si si-au creat un avans, pe tabela de scor, iar norvegiencele nu au mai putut reveni. Laura Chiper si Eliza Bucescu au stralucit, dar eroina serii a fost Cristina Neagu, cu 11 goluri marcate. Romania a zdrobit Norvegia cu scorul de 31 la 23. 

Romania a obtinut 3 victorii in 3 meciuri si s-a calificat in faza grupelor principale. Acolo, tricolorele vor juca cu Olanda, Ungaria, Germania, Spania si, din nou, Norvegia, care este detinatoarea titlului. Campionatul European de handbal este gazduit de Franta.