Fostul internationalul din Burkina Faso, Ben Idrissa Derme, a incetat din viata in urma unei crize cardiace.

Publicat:12.09.2016, 18:00

Fotbalistul a murit duminica, in timpul unui meci de fotbal cu clubul sau amator al Asociatiei de tineret Biguglia (Corsica), din turul 3 al Cupei Frantei.

''Cu mare tristete anuntam ca Ben Idrissa Derme (...) a fost victima unei crize cardiace la cateva momente dupa inceputul reprizei a doua'' a meciului cu clubul Furiani (CFA2), a precizat AJ Biguglia, club din Divizia de onoare, pe site-ul sau oficial.

''In ciuda interventiei salvatorilor, Ben Idrissa Derme (34 ani) nu a putut fi resuscitat'', adauga clubul.

Fundas central, jucatorul burkinez a purtat de patru ori tricoul selectionatei romane si a evoluat la nivel profesionist in Ouagadougou, in Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol, si in Corsica, la US Corte si CA Bastia.

Potrivit ziare.com, in 2008, pe cand juca la Sheriff Tiraspol, Ben Idrissa Derme a fost contactat de oficialii Rapidului, echipa patronata pe atunci de George Copos, care i-ar fi propus sa vina in Giulesti. I s-ar fi impus o singura conditie - sa vina liber, iar in cele din urma acesta a acceptat. Dar, cand a ajuns la Bucuresti pentru a semna contractul cu Rapidul, fotbalistul din Burkina a constata cu lucrurile nu sunt asa de simple.

"Dupa ce am discutat cu cei de la Rapid, am incetat contractul cu Sheriff Tiraspol. Pentru a ma lasa sa plec, le-am spus ca vreau sa plec acasa, in tara mea natala. Am plecat de la Tiraspol, am ajuns la Bucuresti, dar cei de la Rapid au rupt intelegerea si si-au batut joc de mine!", a declarat atunci Ben Idrissa Derme. Ca urmare, s-a intors sa joace la un club din tara sa.