Castigatorul din acest an de la US Open va deveni milionar pe loc - turneul are un fond de premiere nemaivazut! Campionul va incasa tocmai 3 milioane si jumatate de dolari. Premiile totale se ridica la o cifra record de 46 de milioane 300 de mii de dolari - aproape a treia parte din bugetul capitalei Moldovei pe un an.

Publicat:13.07.2016, 08:07


Organizatorii turneului US Open au decis sa socheze in acest an. Competitia, care va incepe pe 29 august si va alinia la start vedetele sportului alb, va avea un fond total de premiere de 46,3 milioane de dolari, stabilind un nou record in istoria tenisului. Cei 2 campioni, in concursul masculin si feminin, se vor imbogati cu cate 3 milioane si jumatate de dolari.

Finalistii, cu siguranta, nu vor sta mahniti mult timp – vor incasa cate un milion 750 de mii. Organizatorii, insa, nu au de gand sa se opreasca aici. In 2017, ei planifica un fond de premiere de 50 de milioane de dolari.

In afara de majorarile financiare, la editia din acest an a turneului US Open se asteapta si alte schimbari. Pe stadionul central va fi incheiata constructia acoperisului, va fi ridicata o noua tribuna la unul dintre terenurile de joc adiacente si alte noi facilitati pentru suporteri in cadrul complexului sportiv unde se va desfasura turneul.