Google+

Veste soc in sportul moldovenesc. Halterofilul Anatol Caracu, depistat dopat, risca sa piarda medalia de bronz, cucerita la JO de la Londra, in 2012 - VIDEO

Veste soc in sportul moldovenesc. Halterofilul Anatol Caracu, depistat dopat, risca sa piarda medalia de bronz, cucerita la JO de la Londra, in 2012 - VIDEO
Embed:

O noua veste proasta pentru sportul moldovenesc. Halterofilul Anatol Caracu risca sa piarda medalia de bronz, cucerita la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Sportivul nostru a fost depistat dopat, dupa retestarea probelor de la Olimpiada de acum 4 ani.

 

Comitetul Olimpic International a organizat o verificare repetata a probelor luate de la sportivi la Olimpiada din 2012 si cea a lui Anatol Caracu s-a dovedit a fi pozitiva. Anuntul a fost facut pe site-ul Federatiei Internationale de Haltere. In sangele sportivului nostru a fost gasita o substanta interzisa - un steroid anabolizant. Astfel, forul mondial l-a suspendat provizoriu pe Caracu. Cat despre medalia de bronz, cucerita de halterofilul moldovean la Olimpiada de la Londra, reprezentantii Comitetului National Olimpic si Sportiv afirma ca, deocamdata, este prea devreme de vorbit de o posibila retragere a distinctiei. 

 

Cristina VASILIANOV, SECRETAR GENERAL CNOS: "Sportivul sau zice ca da, eu sunt vinovat si atunci decide Comitetul Olimpic International sau spune ca nu, eu nu am primit nimic din ceea ce se contine in proba A si da acord sa fie deschisa proba B. La momentul actual, nu merge vorba despre medalie. " 

 

Anatol Caracu si reprezentantii Federatiei de Haltere din Moldova nu au fost de gasit pentru comentarii.Anul trecut, Caracu a fost descalificat pe un termen de 8 ani dupa ce a fost depistat pozitiv la Campionatul European. In luna iulie a anului curent, si Cristina Iovu, care si ea cucerise bronzul la Londra, a fost depistata pozitiv dupa o alta retestare a probelor prelevate in 2012. De atunci, insa, nu a venit vreo confirmare despre posibila retragere a medaliei olimpice.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn