Google+

Entuziasm si teama in urma unei inregistrari cu un robot umanoid alergand - VIDEO

Un robot inventat de compania Boston Dynamics, capabil sa alerge si sa se catere cu o rapiditate si o usurinta uimitoare, a creat senzatie pe retelele de socializare.

 

Înregistrările video au fost publicate pe canalul de Youtube al companiei, care, în trecut, a uimit cu o altă invenţie şi anume SpotMini, un robot capabil să cartografieze spaţiul din jurul său, să gestionează obiecte, şi să urce scări cu mişcări foarte asemănătoare cu cele umane, potrivit Washington Post.

 

În imagini, Atlas, noul robot umanoid, iese la alergat în ceea ce pare a fi o zonă rezidenţială dintr-un orăşel american. Ba mai mult, robotul reuşeşte să sară peste un trunchi de copac tăiat, imitând perfect comportamentul şi mişcările umane.

 

Înregistrarea a devenit virală, într-o singură zi reuşind să adune peste 900.000 de vizualizări, o dovadă clară că oamenii sunt fascinaţi de progresul tehnologic, însă imaginile au împărţit internetul în două.

 

Pe de-o parte au existat voci care au lăudat invenţia companiei deţinută de japonezi, fiind impresionaţi de robotul umanoid: “Bravo, Atlas! Sunt mândru de tine, continuă să înveţi”, este un mesaj postat pe Youtube.

 

Pe de altă parte, au existat şi reacţii negative, potrivit cărora, acesta este un semn că omenirea este în pericol de a dispărea în curând: “Imaginaţi-vă că sunteţi în faţa casei, iar în distanţă vedeţi alergând ameninţător acest robot cu un topor. Ce veţi face?!”, a mai comentat cineva.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn