Google+

O combinatie de medicamente pentru imunitate a dat rezultate in tratarea cancerului. Marturia unei paciente

O combinatie de medicamente care actioneaza la nivelul sistemului imunitar a dat rezultate uimitoare in tratarea melanoamelor.

 

In unele cazuri, celulele canceroase au disparut de tot, desi boala se raspandise deja la alte organe. Cele doua medicamente sunt folosite si separat in tratarea cancerului de piele, dar atunci cand sunt luate impreuna, efectul lor este accentuat.

 

Lucy Davis se numara printre cei 142 de pacienti care au urmat tratamentul cu cele doua medicamente combinate.

 

Lucy Davis, pacienta: "Rezultatele sunt uluitoare. La spitalul la care ma duceam mi-au spus ca mai am doar cateva luni de trait. Acum, la doi ani si jumatate de la acest diagnostic, inca traiesc si ma simt destul de bine."

 

Efectele au fost spectaculoase chiar si in cazurile in care cancerul a fost depistat tarziu si se raspandise la alte organe din corp. Cele doua medicamente actioneaza impreuna pentru a impiedica boala sa neutralizeze sistemul imunitar al pacientului. Si ii permit organismului sa lupte singur.

 

69 la suta din cei care au fost supusi tratamentului experimental tin boala sub control. Totul la doi ani dupa ce li s-a spus ca nu vor supravietui mai mult de cateva luni. Iar 22 la suta dintre ei au scapat cu totul de celulele canceroase.

 

Rezultatele au fost facute publice in cadrul intalnirii anuale a cercetatorilor americani din domeniul cancerului. Si le dau sperante celor care duc un razboi greu cu aceasta boala.

 

James Larkin, cercetator The Royal Marsden Hospital Londra: "Intotdeauna este impresionant sa afli ca a fost descoperit un nou tratament pentru cancerul in stadiu avansat, sa vezi ca oamenii care au urmat acest tratament au scapat de boala. Dar, ce cred eu, si ce le spun mereu pacientilor mei, este ca nu conteaza doar rezultatul analizelor, ci pasii care trebuie urmati pentru a tine boala sub control pe termen lung."

 

Luna trecuta, cercetatorii britanici au anuntat ca o alta combinatie dintre doua medicamente folosite deja in tratarea cancerului are rezultate uluitoare in cazul tumorilor mamare.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Stiinta

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn