La o luna de la lansarea campaniei PRO TV Ucigasi pe treceri de pietoni, Guvernul raspunde petitiei depuse de noi. In cadrul Ministerului de interne urmeaza sa fie creat un grup de lucru care va analiza posibilitatile de modificare a sanctiunilor pentru neacordarea prioritatii pe trecerile de pietoni.

Publicat:04.09.2016, 16:36

Prin urmare, ministerul de interne urmeaza sa examineze petitia depusa de Pro TV.

Declaratiile oficialilor vin dupa ce la 13 august, PRO TV a depus un demers la Guvern si la Parlament prin care a cerut inasprirea pedepselor pentru soferii care nu acorda prioritate pietonilor pe treceri. Parlamentul ne-a informat, ca raspuns la petitia adresata speakerului Andrian Candu, ca documentul a fost tansmis executivului, iar Ministerul Justitiei a pregatit informatii privind cele mai recente modificari ale legislatiei privind acest gen de infractiune.

Petitia a fost expediata dupa campania UCIGASI PE TRECERI DE PIETONI in care am realizat un sir de reportaje despre nepasarea soferilor si vietile schilodite ale pietonilor loviti pe treceri. Cerem modificarea legislatiei, astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati  pe treceri sa fie catalogata ca infractiune grava soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile si puncte de penalizare. Vrem ca in felul acesta trecerile de pietoni sa devina un loc sigur pentru cei care pasesc pe ele.