Google+

Iarna inca nu se lasa dusa: In mai multe localitati din centru si sud republicii a nins. Pentru urmatoarele zile meteorologii prognozeaza ingheturi - VIDEO

Iarna inca nu se lasa dusa: In mai multe localitati din centru si sud republicii a nins. Pentru urmatoarele zile meteorologii prognozeaza ingheturi - VIDEO
Embed:

S-a intors iarna. In mai multe localitati din centrul si sudul republicii a nins noaptea trecuta. Spre dimineata zapada s-a topit. Si pentru urmatoarele zile meteorologii prognozeaza ingheturi, fiind emis si un cod galben, insa nu vor mai cadea precipitatii.

 

Ninsoarea de noaptea trecuta ia surprins chiar si pe cei varstnici.


“In viata mea nu am vazut asa de tare sa ninga...Baba Odochia scutura cojoacele la incepul lui martie, dar ea l-ea lasat pe la sfirst si eu ma gandeam oare le-a scuturat pe toate in noaptea asta sau mai vine si maine si poimane.”


Unii spun ca se asteptau sa ninga la sfarsit de martie, dupa o iarna blanda.

“Inca ii Baba Dochia, de la intii inca doua saptamani. Invatatii trebuie sa se uite ca nu trebuie sa faca experimente la rachete... ce apa era pe vremea asta, omat, ce omat frumos era. Ia uite acum ce au facut: copacii infloriti si ninge.”


“Inca-i baba odochia, mi se pare normal”


Pe unii zapada ia bucurat pe altii nu prea.


“Ii foarte bun. Asta ii ploaie si-i roada pamintului”


“Nu cred ca-i prea bine. La mine deja sunt florile inflorite in gradina si stau betele floricele sub zapada.”


“Nu-i chiar bine, copacii deja au dat in floare.”


“Eu stiu ca si mai demult o nins si in mai”

“Nu-mi amintesc precis, dar vreau sa spun ca la noi au fost ninsori si in luna aprilie, erau deja pomii de mere infloriti. Era inainte  de pasti, prin anii 86 undeva.”


Potrivit meteorologilor luna martie este una instabila.


Natalia GOLUB, SINOPTICIAN, SERVICIU HIDROMETEO: “Aceste ninsori s-au datorat unui ciclon sudic care a traversat teritoriul tarii, insa astazi ele au scazut din teritoriu si din intensitate. Luna martie este permanent instabila, au mai fost ani cand s-au format un strat de zapada, insa el nu se mentine”


In urmatoarele zile nu vor cadea precipitatii, iar vremea se va incalzi usor, astfel incat in week-end vom avea maxime de 10 grade. 

 

 

Ninsori au fost si in raionul Ungheni.

 

 

 

Truseni, sectorul Buiucani

 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Vremea

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn