Google+

Metoda ce nu da gres niciodata. Cum va fi anul 2014 si ce vreme ne asteapta in urmatoarele luni

Metoda ce nu da gres niciodata. Cum va fi anul 2014 si ce vreme ne asteapta in urmatoarele luni
Embed:

2014 va fi un an secetos. In februarie si martie nu vor cadea precipitatii semnificative, dar nici la vara nu va ploua. Cel putin asa arata prognoza meteo realizata cu ajutorul foilor de ceapa. Acesta este un obicei vechi cunoscut mai mult de batrani, care nu prea cred in meteorologi.


Se spune ca daca pana si meteorologii s-ar putea insela uneori cu privire la prognozele pentru un an, calendarul cepei nu da gres niciodata. Aceasta este o veche traditie populara prin care, cu ajutorul unei cepe si al unui pumn de sare, se poate afla cu precizie cum va fi vremea in fiecare luna a anului. Matusa Claudia din Ghidighici are 83 de ani si citeste in ceapa de multi ani.


Unii oameni spun ca mai degraba cred in asemenea calendar decat in prognozele meteo.


Altii au calendarul lor.


Foile de ceapa au arata ca anul 2014 va fi unul secetos, intrucat luna mai, luna decisiva pentru recolte este fara precipitatii.

 

Prognozele meteo internationale spun ca vom avea cateva luni de iarna serioasa, urmate de o primavara frumoasa, cu precipitatii bogate.

 

Vara de asemenea va fi frumoasa, mai calda decat cea de anul trecut si cu mai putine precipitatii, mai ales in a doua parte. Toamna se anunta si ea frumoasa si destul de lunga, iar iarna va semana, in prima parte, cu aceea de anul acesta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ceapa, vremea, calendar,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Vremea

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn