In fiecare zi, Iuliana Maranciuc aduce in casele oamenilor cele mai proaspete stiri. Prezentatoarea spune ca a asteptat mult timp pentru ca sa ajunga anume la acest post de televiziune, iar acum este mandra ca face parte din echipa PRO TV.

Publicat:05.09.2021, 07:00

Iuliana MARANCIUC, PREZENTATOARE:"Sunt Iuliana Maranciuc, am 24 de ani. De mai bine de doi ani fac parte din familia PRO TV. Sunt reporter la PRO TV, iar mai nou am incercat si meseria de prezentatoare. Sunt tanara, ambitioasa si incerc in fiecare seara sa aduc informatii noi telespectatorilor nostri. 

Pe 3 septembrie, in 1999, eram internata in spital cu pneumonie. Parintii mi-au povestit ca atunci eram o pustoaica mica. Am stat in spital doar o saptamana, dar mi-au spus ca a fost o saptamana complicata atat pentru mine, cat si pentru ei. Am luptat si eu si parintii si medicii. Dupa care am iesit si mi-au facut o cumetrie cu multi invitati. Atunci nu era pandemie nu erau masti. In acele timpuri era mai greu: in corturi, in ploaie, s-a stins lumina cand trebuia sa dea daruri copilului, adica mie, dar a fost frumos. 

Cand eram mica stiam ca erau trei posturi pe care le urmaream. Acestea erau desenele animate, muzica si PRO TV. Stirile nu mi le amintesc din frageda copilarie, insa imi amintesc de ele foarte clar prin 2009. Mai bine zis pe 7 aprilie 2009. Eu ma intorceam de la scoala, am intrat in biroul tatalui, el era politist pe atunci. Am intrat in birou si el statea cu colegii sai. Era ceva ciudat pentru mine, deoarece de obicei ei nu stau locului toti, dar lucreaza. Am vazut ca ei toti stau cu ochii tintiti in televizor, unde aratau imaginile din PMAN. Initial nu am inteles ce se intampla. Tata mi-a zis repede sa merg acasa, pentru ca ei sunt politisti si trebuie sa aiba grija sa fie asigurata ordinea publica. Am mers acasa si atunci a fost prima zi cand am urmarit stirile PRO TV ca sa fiu sigura ca nu il vad pe tata acolo si ca nu o sa fie lovit cu vreo piatra. Din fericire echipa lui nu a fost trimisa acolo. De atunci urmaresc zilnic stirile PRO TV, pentru ca am inteles ca aici pot sa vad tot ce se intampla in timp real.

Atunci in aprilie 2009, aveam vreo 13 ani. Eram inca mica. Acele imagini cum arde Parlamentul, cum se arunca cu pietre, galagia care era in Piata le puteam urmari doar la PRO TV. De asta si am ramas aici, pentru ca alte televiziuni nu aratau acele imagini. Asta a fost momentul care m-a legat de PRO TV, dar atunci nu stiam ca o sa ajung sa fac parte din aceasta familie. Credeam ca voi fi doar un telespectator fidel.

Iuliana spune ca a asteptat patru luni pentru a putea prinde un loc vacant la PRO TV.

Am incheiat Facultatea de Jurnalism si am spus ca trebuie sa ma angajez, evident - jurnalist. Am inceput sa caut pe site-urile de anunturi unde este un loc vacant. Locuri erau foarte multe, nu si la PRO TV. Daca in luna iunie am primit dimploma de licenta, am asteptat pana in luna octombrie sa fie un loc vacant la PRO TV. Am trimis CV-ul si in exact patru zile am fost telefonata si am fost invitata la interviu."