Moartea unui copil la spitalul din Rezina, in luna februarie, a starnit acum un scandal pe Facebook intre ministrul sanatatii si autoritatile locale de acolo. Presedintele raionului Rezina o acuza pe Ala Nemerenco, ca, in preajma alegerilor, ar denigra imaginea institutiei.

Publicat:11.09.2019, 20:29

Pe 6 septembrie ministrul sanatatii a facut o postare pe facebook in care a cerut demisia directorului si a medicului anesteziolog din spitalului raional din Rezina. A facut-o dupa ce in luna februarie curent, acolo a murit o fetita de opt ani, internata cu viroza.  

Ala NIMERENCO, MINISTRA SANATATII SI PROTECTIEI SOCIALE: "Vreau sa citeasca toti pozitia Consiliului Raional Rezina vizavi de decesul micutei Sabina. Vreau sa inteleaga orice cetatean din orice colt al tarii cat de politizata a fost si ramane medicina. Postarea de mai jos este despre cum o autoritate locala se expune agresiv impotriva unei autoritati centrale de resort responsabila de ancheta specializata a unui caz de deces.

Concluzia sacramentala a autoritatii locale este "E regretabil faptul ca Sabina a decedat, dar...

Stimabililor, prezumtia nevinovatiei o aplicati nu acolo unde trebuie, demisia am cerut-o directoarei pentru un managemnt defectuos, care nu are legatura cu Constitutia si art.21 la care va referiti si nici cu ancheta penala in derulare. Juristi pe acolo prin Consiliu nu sunt? Sa mai faca niste instruiri cu referire la lege, la responsabilitatea unei autoritati locale, la relatiile cu autoritatea centrala, dar si grija fata de locuitorii acestui raion. Si pe pagina unei autoritati nu scrieti toate presupunerile Dvs si laudatiile exagerate directoarei, stimate Presedinte de raion."

Cosiliul Raional Rezina, care este fondatorul institutiei, a venit cu o replica tot pe Facebook. Acestia au scris ca ministrul duce in eroare opinia publica, in loc sa vina la spital, sa discute cu angajatii si sa afle cum stau lucrurile in realitate. 

Si directoare spitalului respinge acuzatiile si spune ca medicii au facut tot posibilul pentru a salva fetita.

Am incercat sa obtinem o reactie de la ministrul sanatatii, insa aceasta nu a dorit sa discute cu noi. Fetita in varsta de opt ani a murit la spital pe 12 februarie, unde a fost internata cu viroza. Ulterior, parintii au acuzat medicii de neglijenta.