Fostul deputat al Platformei DA a publicat pe pagina sa de facebook un document si spune ca aceasta ar fi o confirmare a contrabandei pentru Uzina Metalurgica din Ribnita. Acesta sustine ca Procuratura Republicii Moldova tace in acest caz, iar seful Serviciului Vamal nu cunoaste si nu a dat aceasta ordine ca mai multe camioane cu marfa infractionala sa paraseaca teritoriul Moldovei.

Publicat:13.05.2022, 10:22

„In acele camioane din Serbia era tot ce vreti, numai nu fonta. Astept cu nerabdare cand compania-importator din Romania cu fondatorii-prieteni lui Andronache din Chisinau ma da in judecata. Din informatia mea, seful Serviciului Vamal a pornit ancheta interna pe cazul returnarii camioanelor, care au fost anterior blocate in Rezina. Am incredere in acest domn si stiu ca permisiunea privind intoarcerea camioanelor cu marfa-contrabanda a fost oferita fara coordonarea cu dansul. Pentru mine este evident ca ordinul a venit din autoritatea de mai sus. Nu inteleg de ce tace Procuratura. Din sursele mele cunosc ca in Serbia deja este pornita pe acest caz ancheta de serviciul antifrauda,” a scris Slusari pe Facebook. 

Contactat de PRO TV, Alexandru Slusari ne-a spus ca aceste camioane au venit cu o luna jumate in urma din Serbia pentru Uzina Metalurgica si au fost blocate la Rezina, iar pe documente acestea figurau ca fiind fonta, dar in realitate erau cu deseuri. Acesta sustine ca in urma expertizei a fost confirmat ca acolo in realitate erau deseuri, ceea ce nu era scris in document. 

„Camioanele subit au fost returnate si pana in ziua de azi nu este clar, cum si cine a permis acest lucru. Adica, camioanele cu marfa contrabanda au fost intoarse inapoi in Romania. Expertiza a aratat ca ceea ce era in interiorul camioanelor, nu corespunde cu ceea ce era scris pe documente. Camioanele fiind blocate la teritoriul administrativ intre Moldova si partea transnistreana, la podul Rezina-Ribnita, stand acolo o luna si ceva, iar dupa ce a aparut aceasta expertiza firma care a importat a cerut returnarea camioanelor. Nimeni nu intelege cine a permis acest lucru,” a spus fostul deputat al Platformei DA.

Acesta a mai mentionat ca toata luna ceea cat au stat aceste camioane, toata lumea le-a vazut, iar el nu a auzit pozitia Procuraturii, desi materiale erau cu duiumul pe acest subiect. Cu toate acestea, Slusari sustine ca SIS s-a documentat pe acest subiect si ca este expertiza pe continutul camioanelor care nu corespunde marfa adusa cu ceea ce scrie pe documente.

„Din cate eu cunosc, Serviciul Vamal face ancheta interna, dar ordinul a venit de undeva de sus. Adica, cineva a permis ca marfa delictului infractional sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova. Cunosc ca directorul Serviciului Vamal nu a stiut si nu a dat aceasta ordine, din cate am auzit este revoltat cum s-a intamplat acest lucru ca mai multe camioane au plecat si au parasit teritoriul Republicii Moldova,” a mai spus Slusari.

Totodata, fostul deputat al Platformei DA ne-a spus ca ancheta penala este pornita deja in Serbia si ca ceva este pornit deja si in Romania.

Intrebat de unde detine documentul atasat pe pagina sa de Facebook, Slusari a raspuns ca il are din sursele sale.

„Doua lucruri absolut neclare pentru mine, cine a permis ca camioanele sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova si de ce tace Procuratura. Si am mai multe semne de intrebare de unde cresc picioarele vreau sa stiu cum asta ii posibil ca seful Serviciului Vamal sa nu cunoasca si sa nu fie coordonat cu dansul aceasta operatiune,” spune Alexandru Slusari.

Contactati de PRO TV,  reprezentantii Serviciului Vamal ne-au spus ca a fost dechisa o ancheta interna, iar cu mai multe detalii vor reveni intr-un comunicat.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.