O tragedie s-a produs astazi in satul Misovca din Ialoveni. Un barbat de 61 de ani si unul dintre nepotii sai de 4 ani au murit inecati in timp ce erau la sanius pe gheata lacului din localitate. Stratul era subtire si a cedat. Sub gheata a ajuns si nepotul mai mare de 13 ani, dar a fost salvat si se afla acum in stare grava la Centrul Mamei si Copilului din capitala. 

Ultimul update: 14.02.2021, 14:11 Publicat:14.02.2021, 13:47

Potrivit unor martori astazi dimineata copiii venise de la Chisinau in ospetie la bunici si au mers la sanius impreuna cu acesta.

“Ei s-au dus la sanius, sa-i mai plimbe pe gheata, dar nu a stiut ca gheata e asa de slaba.“

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: Din cate se poate vedea lacul din sat a inghetat, insa stradul gros este doar la mal. Nu stim unde exact au alunecat, dar putem vedea locul unde au intervenit salvatorii.”

Bunicul impreuna cu cei doi nepoti de 4 si 13 ani, au mers la sanius pe lac, deoarece este aproape de casa. S-ar fi indepartat la o distanta de 20 de metri de mal, iar la un moment dat gheata a cedat.  

“Bunelul s-a dus sa dea baietii pe gheata.”

Cativa martori au chemat imediat salvatorii, insa acestia au reusit sa-l scoata in viata din apa doar pe nepotul mai mare. Pentru bunicul acestuia si fratele sau mai mic a fost prea tarziu. 

Baiatul de 13 ani a fost internat la Institutul Centrul Mamei si Copilului din Chisinau si se afla la reanimare, in stare grava. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, de la inceputul anului 7 persoane, inclusiv 2 copii s-au inecat in lacurile din tara. Salvatorii indeamna oamenii sa nu se aventureze pe gheata lacurilor, deoarece aceasta este subtire si poate ceda.