Imagini spectaculoase au fost filmate cu drona, deasupra blocului de la Botanica unde a avut loc explozia. 

Publicat:23.02.2021, 11:17

Din imagini se vad geamurile sparte ale blocului, zona care este incercuita, bucatile de sticla si lemn, dar si pompierii care au fost pusi pe jar. Astazi, pompierii au inaintat prima versiune a exploziei. Potrivit specialistilor, care cerceteaza cazul, explozia ar fi fost provocata in urma incalcarii regulilor de aparare impotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce functioneaza pe baza de gaz natural. 

Explozia a avut loc ieri seara, la bucataria comuna de la etajul doi a unui bloc cu 6 nivele. In urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu varstele de un an, zece ani si saisprezece ani au primit traumatisme fiind internati in spitalele Valentin Ignatenco si Emilian Cotaga din Chisinau. Minorii de un an si zece ani au primit traumatisme usoare fiind in exteriorul blocului in momentul producerii deflagratiei, iar baiatul de saisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II si III pe maini, piept si fata, fiind in incaperea unde  s-a produs deflagratia. 

O femeie care de asemenea s-a aflat in exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme usoare.  Starea tuturor persoanele este satisfacatoare. Persoane  decedate nu au fost raportate. Circumstantele cazului sunt investigate de organele de drept.