Liderii UE vor decide astazi daca vor acorda Moldovei statutul de tara candidata, in urma recomandarii pozitive a Comisiei Europene de vinerea trecuta. Reporterul PRO TV, Mihaela Tabarcea, se afla la Bruxelles, unde urmareste sedinta Consiliului European.

Ultimul update: 23.06.2022, 19:00 Publicat:23.06.2022, 18:59

"Reuniunea Consiliului UE la care liderii Uniunii Europene urmeaza sa discute privind cererile de aderare depuse de catre Republica Moldova, Ucraina si Georgia urmeaza sa inceapa intr-o ora. In aceste momente, sefii de stat si de guverne vin la aceasta sedinta care urmeaza sa aiba loc cu usile inchise. Fiind intrebati daca vor sustine parcursul european al Republicii Moldova, ei spun ca o vor face. Deocamdata nu se stie ce decizie va fi luata. Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla dupa ora 23:00, cand presedintele Consiliului European, Charles Michel, va sustine o conferinta de presa. Saptamana trecuta, Comisia Europeana a recomandat tarilor UE sa sustina parcursul European al Republicii Moldova si sa-i ofere statutul de tara candidat. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe data de 3 martie, impreuna cu Georgia, dupa ce o cerere in acest sens a fost depusa de Ucraina."

Liderii UE vor decide astazi daca vor acorda Moldovei si Ucrainei statutul de tara candidata, in urma recomandarii pozitive a Comisiei Europene de vinerea trecuta. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.