PRO TV a informat Comisia Electorala Centrala despre faptul ca liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin nu va mai putea participa la dezbaterile organizate de postul nostru de televiziune. La emisiunea Te votezi la PRO TV sunt asteptati alti reprezentanti ai formatiunii. Se intampla dupa ce acesta a avut un comportament neadecvat in studiou. Felul in care Kalinin s-a purtat a fost condamnat si de organizatiile de media. 

Ultimul update: 30.06.2021, 12:39 Publicat:30.06.2021, 12:25

Dupa dezbaterile de luni, cand Alexandr Kalinin a aruncat cu o sticla de apa in panoul instalat in studio, a insultat-o pe prezentatoarea Lorena Bogza si pe ceilalti participanti si apoi a plecat trantind usa... PRO TV a trimis o scrisoare Comisiei Electorale Centrale in care informeaza despre comportamentul liderului Partidului Regiunilor care a incalcat mai multe prevederi ale Codului Electoral cu privire la organizarea dezbaterilor televizate, printre care: interdictia de a leza demnitatea sau reputatia altei persoane si de a incalca regulile de comportament admise intr-o societate civilizata. 

Cat despre motivul invocat de Kalinin ca nu i-au fost adresate intrebarile in limba rusa, PRO TV precizeaza ca Alexandr Kalinin, la fel ca toti invitatii, a fost informat despre regulamentul desfasurarii dezbaterilor.  In acest context, postul nostru de televiziune a informat Comisia Electorala Centrala ca:

SCRISOARE PRO TV CATRE CEC:

“Domnului Alexandr Kalinin ii va fi refuzata participarea in continuare la dezbaterile electorale in cadrul emisiunii „Te votezi la PRO TV”; Partidul Regiunilor este in drept sa delege alt reprezentant pentru participare."

Felul in care s-a purtat Alexandr Kalinin la dezbaterile de la PRO TV a fost condamnat si de organizatiile de media din tara noastra. 

DECLARATIA ONG-URILOR DE MEDIA: 

“Organizatiile semnatare considera acest comportament inadecvat drept inadmisibil, in special pentru un candidat la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova. Cerem presedintelui Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin sa exprime scuze publice in adresa moderatoarei Lorena Bogza si sa adopte un limbaj si comportament decent", au punctat ONG-urile care au semnat declaratia. 


 
 

Citeste si :  Momentul in care Alexandr Kalinin iese din platoul dezbaterilor "Te votezi la PRO TV", chiar in timpul emisiei directe, si tranteste usa studioului: "Luati-va microfonul. Succes" - VIDEO