Victoria Japoniei in fata Germaniei la Cupa Mondiala a fost motiv de bucurie pentru suporterii niponi. Succesul surprinzator a fost sarbatorit de fanii prezenti in Qatar, dar si de cei de acasa, care au celebrat victoria in strada.

Publicat:24.11.2022, 21:20

"Japonia! Japonia! Noi am batut-o pe Germania! Da!"

A fost bucurie fara margini pentru suporterii japonezi, care au calatorit in tara musulmana pentru a-si sustine conationalii la turneul de anvergura. Fanii niponi erau, pur si simplu, coplesiti de emotii.

"- Arati de parca nu-ti vine sa crezi.

- Nu pot sa cred, nu pot sa cred.

- Calmeaza-te!

- E un vis?"

"Este grozav deoarece am asteptat asta patru ani. Bravo, Japonia!"

"Cel mai bun ce am vazut in viata mea? Cu siguranta da. Cele 90 de minute, tot timpul, cel mai bun joc, pentru mine. Da, pentru ca am castigat in fata Germaniei!"

Au celebrat si cei care au urmarit meciul de acasa. Fanii au iesit pe strazile mai multor orase din Japonia. O parte dintre ei au fost imbracati in tricourile selectionatei.

Au sarbatorit pe strazi, dar au respectat regulile de circulatie. Microbistii niponi au iesit pe carosabil, doar cand semaforul arata culoarea verde, iar cand se schimba in rosie, acestia reveneau pe trotuar.

In meciul de aseara, selectionata Japoniei i-a invins, intr-un mod neasteptat, pe jucatorii din Germania. Fiind condusi cu 1 la 0, niponii au intors scorul in favoarea lor intr-un interval de doar opt minute. Ritsu Doan a egalat scorul, iar Takuma Asano a smuls victoria pentru echipa din Asia.

Dupa fluierul final, suporterii japonezi, prezenti pe arena "Khalifa International Stadium", au continua traditia de a face curat in tribune. Niponii strang toate gunoaiele de pe arena din propria initiativa.

Iar fotbalistii japonezi au facut curat in vestiar. Si la editia anterioara a Mondialului, care s-a desfasurat in Rusia, membrii nationalei "Soarelui Rasare" au strans gunoiul si au lasat mesajul "multumesc" in limba rusa.