Ministra Sanatatii, Ala Nemerenco, a anuntat ieri pe retelele de socializare ca 22 de medici si asistenti din Republica Moldova vor merge in Romania pentru a ajuta medicii sa lupte cu Covid.

Publicat:16.10.2021, 10:41

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII: "Romania a fost mereu alaturi de noi la greu. La inceput de pandemie cand abea invatam cu totii, ne-au trimis acea brava echipa de medici in ajutor. Si dupa, cand ne cadeau colegii, au venit zeci si zeci de camioane cu echipamente de protectie, un ajutor de milioane de euro primit sub “rusinosul pod”. Fiindca sangele apa nu se face.

Apoi in iarna lui 2021, chiar inainte de infioratorul val din primavara, coloane de camioane pline iarasi cu echipamente au impanzit PMAN. Si cel mai important gest - vaccinul salvator, peste jumatate de milion de doze. Fiindca sangele apa nu se face."

Ala Nemerenco a mentionat ca acum Romania e intr-o situatie critica, cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi.

Ministra Sanatatii anunta ca luni, un grup din 22 medici si asistenti, vor fi trimisi la Letcani, Iasi. Eivor interveni in misiunea de ajutor umanitar in cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII: "Vaccinati-va dragi oameni si nu ne faceti atatea batai de cap. Lasati-ne sa muncim pasnic, nu in conditii de razboi. Sa construim spitale moderne, sa aducem echipamente, sa avem grija de batraneii nostri, nu sa cuplam masti de oxigen la buze muribunde."

In Romania au fost confirmate, pana acum, 1.430.475 de infectari cu coronavirus. In total, in Romania au murit 41.130 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul tarii a fost anuntat la 26 februarie 2020. In ultimele 24 de ore in Romania au fost inregistrate 15.828 de cazuri noi de COVID-19. Alte 365 de decese au fost raportate de autoritati. Creste numarul pacientilor cu COVID-19 internati la ATI si ajunge la 1.729, un nou record de la inceputul pandemiei.