Lituania va oferi tarii noastre o transa de vaccinuri anti-COVID-19. Declaratiile au fost facute de prim-minstrul interimar, Aureliu Ciocoi, si ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.

Publicat:25.02.2021, 12:47

Aureliu CIOCOI, PRIM-MINSTRU INTERIMAR RM: "Am convenit asupra unor actiuni care vor veni sa consolideze relatiile noastre in dinamica permanenta. Sunt bucuros sa constat ca, practic in toate aspectele, am gasit limba comuna. Am convenit asupra unei agende ambitioase bilaterale”.

La randul sau, ministrul afacerilor externe al Lituaniei a declarat ca au discutat despre situatia pandemica si situatia Republicii Moldova. Iar Lituania va continua sa faca tot ce sta in putinta pentru a asigura vaccinarea Republicii Moldova cat mai rapid

Prin urmare, Ciocoi a spus: "Intr-adevar, confirm ca am convenit ca Republica Moldova sa beneficieze de o transa de vaccinuri, pe care Lituania le va dona tarii noastre”.

Ieri, Maia Sandu, a anunta ca Moldova va primi 20 de mii de doze de vaccin din partea Romaniei, ceea ce constituie prima transa din cele 200 000 de doze de vaccin promise de Romania.