Un grup al celor mai bogati oameni din lume cer guvernelor sa dispuna majorarea taxelor asupra marilor averi pentru a ajuta astfel la revenirea economica dupa criza coronavirusului, transmite Guardian. Este vorba despre un grup de 83 de miliardari, printre care se numara co-fondatorul marcii de inghetata ”Ben and Jerry”, Jerry Greenfield, si mostenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney.

Publicat:13.07.2020, 13:05

Acestia cer ”guvernelor noastre sa creasca taxele celor ca noi. Imediat. Substantial. Permanent”.

“In timp ce Covid-19 loveste intreaga lume, milionari ca noi au un rol esential pentru a ajuta la vindecarea umanitatii”, spun semnatarii unei scrisori obtinute de The Guardian.

”Nu, nu noi suntem cei care au grija de cei bolnavi aflati la terapie intensiva. Nu noi suntem cei care conduc salvarile care aduc bolnavii la spitale. Nu noi suntem cei care aprovizioneaza magazinele sau livreaza mancare din usa in usa. Dar noi avem bani, multi bani. Bani de care este o nevoie disperata in anii care vor veni, pe masura ce lumea va incepe sa se recupereze dupa aceasta criza”, se arata in scrisoare.

Semnatarii mai avertizeaza asupra faptului ca impactul economic al crizei de coronavirus se va face simtit decenii de acum incolo si ar putea impinge jumatate de miliard de oameni in saracie.

Printre semnatarii scrisorii se mai numara Stephen Tindall, fondatorul Warehouse Group si al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelanda cu o avere estimata la 475 mld dolari, scenaristul si regizorul britanic Richard Curtis, irlandezul John O’Farrell, care a castigat milioane investind in companiile tech din Silicon Valley.

Demersul lor vine inainte de reuniunea ministrilor de finante in format G20 din acest weekend.

Sursa: