Comisia Raionala Extraordinara de Sanatate Publica Ialoveni a stabilit un sir de reguli epidmiologice, in legatura cu prelungirea starii de urgenta in sanatate publica pana pe 15 aprilie. Una din masurile impuse este purtarea mastii in toate spatiile publice deschise pe intreg teritoriul raionului, inclusiv in strada.

Publicat:16.03.2021, 12:22

Potrivit deciziei, se atesta in teritoriul raionului Ialoveni gradul de alerta Cod Rosu.

Conform informatiei prezentate de Nicolae Lozovanu, seful Unitatii de Asistenta Medicala Urgenta Ialoveni, numarul solicitarilor ce parvin de la cetatenii din raion a crescut semnificativ, iar serviciul condus de dumnealui cu greu face fata cerintelor, chiar daca incepand de astazi unitatea a mai fost suplinita cu un echipaj complet.

In urma informatiilor primite, dar si in conformitate cu Hotararea CNESP, Comisia teritoriala a decis:

- Purtarea mastii este obligatorie in toate spatiile publice deschise pe intreg teritoriul raionului, inclusiv in strada

- Conducatorii institutiilor publice si private de pe teritoriul raionului Ialoveni vor asigura regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea functionalitatii institutiei.

- Se reia procesul educational cu prezenta fizica a prescolarilor si a elevilor din ciclu primar, la fel elevii claselor IX si XII, in cazul cand numarul elevilor in clasa nu depaseste 20 de persoane vor fi prezenti 100 % la ore, in cazul cand numarul elevilor intr-o clasa depaseste 20 de persoane, prezenta fizica va fi de 50%. Clasele V – VIII si X – XI vor desfasura procesul educational la distanta.

- Institutiile de invatamant din localitatile Carbuna, Hansca si Varatic vor desfasura procesul educational in regim normal cu prezenta fizica a elevilor, datorita numarului redus de infectari in localitatile date.

- Se interzice desfasurarea slujbelor religioase in incinta tuturor lacaselor de cult de pe teritoriul raionului Ialoveni pentru perioada 15.03.2021 – 01.04.2021.