Dupa 14 zile de izolare, locuitorii din satele Etulia si Cismichioi au scapat de carantina. Astazi de acolo s-au retras blindatele si militarii, iar oamenii pot iesi din localitati.  

Publicat:10.05.2020, 17:09

Azi dimineata, toti militarii si politistii care au stat la intrarile in cele doua localitati au fost aliniati, iar superiorii le-au multumit si i-au anuntat ca nu mai e nevoie sa stea la posturi.  

Corturile au fost stranse, iar blindatele duse inapoi in unitatile militare. Primarul satului Cismichioi sustine ca dupa ce localitatea a fost blocata, nimeni nu s-a mai imbolnavit, iar intre timp, majoritatea celor infectati s-au tratat. Autoritatile locale afirma ca au procurat teste pe care le-au pus la dispozitia locuitorilor care aveau temeri ca ar fi contractat virusul.  

Sofia JECOVA, PRIMARUL SATULUI CISMICHIOI: “Regimul de carantina a fost sistat, dar asta nu inseamna ca viata devine din nou activa. Dupa ce a fost instaurata carantina, cazuri noi de infectare nu au mai fost. Noi am testat membrii familiior de unde erau infectatii.”

Acum, din cele 40 de persoane infectate cu coronavirus la Cismichioi, doar una ramane spitalizata. Cele doua sate din raionul Vulcanesti au fost plasate in carantina pe data de 25 aprilie. De maine si in orasul Glodeni va fi ridicat regimul de carantina, iar Soroca a fost eliberata vineri de tehnica militara. Astfel, doar satul Talmaza si orasul Stefan-Voda raman in izolare.