Unul dintre candidatii la alegerile regionale din Mexic si-a lansat campania electorala dintr-un sicriu. Astfel el a vrut sa atraga atentia asupra miilor de decese cauzate de pandemia de coronavirus si de violentele legate de cartelurile drogurilor.

Publicat:08.04.2021, 10:55

Carlos Mayorga, candidat in statul Chihuahua din nordul Mexicului a ajuns intr-un sicriu auriu la o reuniune electorala. El spune ca decis sa lanseze campania electorala anume in asa mod pentru a le transmite un mesaj politicienilor, ca au un popor mort, un oras, o comunitate si un stat pe moarte din cauza indiferentei.

”In acest mod onorez pe cei care au murit din cauza indiferentei guvernamentale, care au au avut de suferit din cauza politicienilor pe care nu-i intereseaza soarta oamenilor, iar crima organizata este la ea acasa.” 

Candidatul a fost insotit de asistenti imbracati in combinezoane de protectie si cu buchete de flori in mana pentru a atrage atentia asupra bilantului de peste 200.000 de morti de COVID-19 in Mexic, al treilea cel mai ridicat numar de decese din lume. Mexic este una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel de violenta din lume. Campania pentru alegerile din cele 32 de state inceputa duminica a fost precedata de asasinarea a 16 candidati.

Sursa: