Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu grave acuzari in adresa deputatei PPDA, Arina Spataru, precum ca aceasta a dat comanda ca sa fie pornit un dosar penal pe numele lui Tudor Balan, membru partidului PACE, care l-a stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Cavcaliuc a declarat ca pedeapsa maxima care o putea primi colegul sau era una contraventionala, dar dupa implicare directa a deputatei a fost pornit un dosar penal.

Publicat:08.04.2021, 12:29

Gheorghe CAVCALIUC. LIDERUL PACE: “Vreau sa declar ca Republica Moldova este intr-o situatie foarte complicata la nivel de corputie, cumatrism, abuziri si tot ce insemana nelegiuiri in sistemul statului. Sistemul este putred. Vreau sa declar cu toata responsabilitatea ca dosarul pornit impotriva colegilor nostru este unul politic. Cauza penala a fost pornita total ilegal, fiindca faptele au fost facute in semn de protest, tot ce putea fi incriminat in acest sens putea fi doar o cauza contraventionala, dar cand se implica politicienii cu interesele lor se intampla ce avem astazi.

Ieri cand cazul dat se afla in institutia politiei, Arina Spataru scria ca persoanele care l-au atacat pe Tutunaru vor fi retinute. Procesul-verbal de retinere a colegului nostru era intocmit cu 15 minute inainte ca Spataru sa anunte ca colegul nostru a fost retinut, este clar ca este un dosar la comanda a politicienilor corupti, ea nu avea cum sa stie ca dosarul deja era pornit. Arina Spataru a studiat in scoala impreuna cu Procurorul din Balti care a initiat pornirea dosarului penal, acest lucru ne dovedeste ca dosarul a fost facut la comanda. Solicit ca Procurorul General sa se implice si deputatei sa-i fie ridicata imunitatea parlamentara si sa fie cercetat penal fiindca a pornit si aranjata pornirea cauzei penale asupra colegului nostru. 

Totodata, ea facut presiuni asupra medicilor ca acestia sa semneze un act prin care sa spuna ca Tutunaru poate sa-si piarda vederea. Prin aceasta calificare a fost posibila retinerea colegului nostru. Rog Procuratura Generala sa se implice in acest caz, cerem stramutarea cauzei penale din Procuratura Sangerei intr-o alta procuratura neutra in care dupatii corupti nu accesul. Solicitam sa fie facute investigatii pe acest caz."

Totodata, Cavcaliuc a mai mentionat ca la aceasta etapa sunt minim cinci deputati care sau vaccinat parintii, care nu intra in grupule de risc sau nu fac parte din randul medicilor.

Citeste si :  Momentul in care membrii partidului pe care il conduce Gheorghe Cavcaliuc il stropesc cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei: "Magar si idiot. A indraznit sa se vaccineze cu vaccin Pfizer". Reactia PPDA  - VIDEO

Membrii Partidului PACE, al carui presedinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepresedinte al raionului Sangerei, membru al Platformei Demnitate si Adevar. Acestia spun ca au recurs la acest gest in semn de protest, din cauza ca acesta s-ar fi vaccinat impotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.