Liga alesilor locali ai Platformei DA cer organelor de drept sa intreprinda masuri in privinta celor care l-au stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru.

Publicat:08.04.2021, 12:04

Octavian ZELINSKI, VICEPRESEDINTELE RAIONULUI ANENII NOI: "Liga alesilor locali ai Platformei DA isi exprima profunda revolta si indignare cu privire la atacul facut asupra colegului nostru. Atacul banditesc prin stropirea cu verde de briliant, comis de cativa indivizi care purtau insemnele partidului lui Cavcaliuc, sunt un semnal ca in Republica Moldova in secolul XXI sunt inca aplicate metodele specifice anilor '90. Aceste metode violente si mafiote au ca scop intimidarea noastra si este o sfidare la adresa statului de drept si a democratiei in principiu."

Acesta mai spune ca vicepresedintele raionului Sangerei este internat la spital cu arsuri grave si risca sa-si piarda vederea. In acest context, alesii locali cer organelor de drept sa intreprinda masuri.

Citeste si :  Primele declaratii facute de vicepresedintele raionului Sangerei, dupa ce a fost internat la spital, fiind stropit cu verde de briliant

Acum doua zile, Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant. In felul acesta cativa membri ai partidului condus de Gheorghe Cavcaliuc i-au cerut socoteala pentru ca s-a vaccinat de rand cu medicii. 

In urma acestui incident Procuratura a pornit doua cauze penale, pentru “huliganism” si “chemarea la savarsirea actelor de violenta impotriva persoanelor”, iar presedintele organizatiei teritoriale a formatiunii PACE a fost retinut. Potrivit oamenilor legii, cei care vor fi gasiti vinovati risca amenda sau inchisoare de pana la cinci ani. Ieri, si sediul partidului PACE a fost stropit cu verde de briliant de catre liderul partidului Democratia Acasa.

Citeste si :  Platforma DA cere Procuraturii sa-i investigheze penal pe cei care l-au stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei