De la 1 iulie 2022, pretul pentru calatoria cu transportul public, cat si privat va fi de 6 lei in municipiul Chisinau si nu mai mult de 12 lei pe teritoriul Republicii Moldova.

Ultimul update: 23.06.2022, 13:50 Publicat:23.06.2022, 13:45

Vitalie MIHALACHE, SEF AL DIRECTIEI GENERALE TRANSPORT PUBLIC SI CAI DE COMUNICATIE: „Tariful pentru transport va fi de 6 lei, in toata zona orasului Chisinau, exceptii pentru maxi-taxi inafara orasului care va fi 4 lei pentru fiecare km parcurs. Trei tipuri de abonamente se vor propune o luna, doua si trei luni. Pensionarii si persoanele cu nevoi speciale vor putea calatori gratis in baza legitimatii pe care o are atat in Chisinau, cat si in suburbii. Abonamentele elevilor pana in clasa a V-a vor fi emise pentru un an de zile. Incepand cu ziua de sambata abonamentele vor fi putea cumparate la chioscuri, vor fi mentionate punctele de vanzare. In transportul public va fi plasat dispozitivul de localizare GPS. Suntem la faza de amenajare si aplicarea marcajului rutier dintre sectorul Ciocana si Centru pentru deplasarea in timp real.”

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Pentru abonamentele pe termen lung, urmeaza sa discutam cu bancile pentru a fi facuta o reducere. Abonametul permite calatoria atat in Chisinau, cat si in suburbii. Pentru un abonament pentru 6 luni pretul va fi de 2 lei pentru calatorie. Incepand cu 1 iulie veti putea cumpara abonamente in special pe termen lung, orice calatorie suplimentara este mai ieftina. Ticketul pentru troleibuz si autobuz va fi de 6 lei , la prima etapa se va da cate 3 tichete pana la epuizarea stocului, dupa care vor fi printate cate unul. Studentii, elevii beneficiaza de reduceri la abonamnetul pentru calatorii, cat si persoanele cu multi copii. Nu exclud ca vor fi si unele erori, dar rog sa fim semnalati. Suntem dispusi sa aducem alt transport de calitate in Chisinau. Minim pana la 70 de unitati trebuie sa ajunga pana in martie-aprilie. Suntem la fel, in definitavarea si comunicarea cu ministerul Afacerilor Interne pentru trasarea liniilor de circulatie. Mai mult din 60 la suta din statii au fost modernizate in Chisinau, obiectivul este ca alte 100 de statii sa fie schimbate in urmatorul an. Atat pentru transportul public cat si privat in raza orasului 6 lei si nu mai mult de 12 lei pe teritoriul Republicii Moldova.”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.