Sefii subdiviziunilor ministerului Afacerilor Interne au vorbit despre masurile de prevenire si de asigurare a securitatii publice in perioada sezonului estival. Acestia au venit cu un indemn catre societate, si in special pentru parinti sa isi supravegheze copii minori.

Ultimul update: 23.06.2022, 14:03 Publicat:23.06.2022, 13:50

Viorel CERNAUTEAN, SEF IGP: „O sa vin cu un mesaj de atentionare atat pentru societate, cat si pentru parinti, sa manifeste o grija sporita pentru minori. Nu in ultimul, un alt risc este implicarea minorilor in diferite jocuri on-line deoarece copii pot deveni victime a anumitor infractiuni. Vreau sa atentionez parintii, in aceasta perioada estivala sa fie atenti la comunicare, sa nu comunice strainilor despre bunurilor personale care le au la ei sau acasa. Nu o sa ezitam sa solicitam orice informatie sa fie comunicata la 112 despre anumite ilegalitati. In perioada estivala vom fi mai activi in parcuri, in zone de divertisment pentru a nu permite obuzuri in adresa minorilor sau alti oameni. Urez tututor cetatenilor o vacanta de vara cat mai linistita si mai calma”.

Totodata, seful Politiei de Frontiera a venit cu un indemn catre persoanele care vor sa calatoreasca sa fie atente la documente si la punctul de trecere care il aleg.

Rosian VASILOI, SEFUL POLITIEI DE FRONTIERA:„Asa cum am informat anterior, noi incepand cu 24 februarie avem o activitate intensiva. Odata cu inceperea sezonului estival, suntem mai alaturi de cetateni. Printre cele mai importante activitati este cooperarea cu colegii nostri din Romania si Ucraina, care include acelasi numar de politisti. Suntem gata sa suplinim echipa pentru a eficientiza munca la frontiera. Ma adresez catre cei care vor sa calatoreasca, sa fie atenti la termenul de valabilitate a documentelor si sa fie atenti la ce punct de trecere aleg. Pentru orice situatie, nu ezitati sa apelati la persoanele responsabile si sa consultati pagina noastra oficiala”.

De asemenea, comandantul general al Inspectoratului General de Carabineri a rugat persoanele care observa o persoana in pericol sa anunta imediat persoanele responsabile.

Stefan PAVLOV, COMANDANT GENERAL AL INSPECTORATULUI GENERAL DE CARABINERI:„Mentinerea ordinii publice in aceasta perioada devine o prioritate pentru noi. Vor fi adoptate masuri de prevenire pentru mentinerea unui climat in siguranta. Pe unele dimensiuni, noi vom colabora cu alti colegi de la MAI. Noi vom actiona coordonat, incat sezonul estival sa se desfasoare in siguranta pentru cetateni si oaspetii tarii noastre. Siguranta voastra este o prioritate pentru noi”.